ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με φυσικό αέριο την εικόνα των κομμάτων και τις διεργασίες στο Κυπριακό ασχολούνται τα κυπριακά πρωτοσέλιδα

Με φυσικό αέριο την εικόνα των κομμάτων και τις διεργασίες στο Κυπριακό ασχολούνται τα κυπριακά πρωτοσέλιδα

Η οριστική απόφαση της Κυβέρνησης για το θέμα της ενδιάμεσης λύσης για το φυσικό αέριο, η εικόνα των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών, οι διεργασίες στο Κυπριακό, η στρατηγική του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό με φόντο και τις εκλογές του 2018 αλλά και οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για αντικατάσταση του ΟΓΑ με ένα νέο σχέδιο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου.

Υπό τον τίτλο «Τελευταία ευκαιρία για ενδιάμεση λύση» η εφημερίδα «Αλήθεια» φιλοξενεί στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη ο οποίος αναφέρει ότι αρχές του 2016 η Κυβέρνηση θα καταλήξει στο θέμα της ενδιάμεσης λύσης φυσικού αερίου και πως με βάση τα δεδομένα, είτε θα υπάρχει συμφωνία με τη VITOL είτε θα χρησιμοποιήσουμε φυσικό αέριο από το κοίτασμα Αφροδίτη το 2020. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στα γεγονότα που συγκλόνισαν το 2015 από τα οποία ξεχωρίζει την έξαρση της τρομοκρατίας και την προσφυγική κρίση όπως επίσης και το οικονομικό δράμα της Ελλάδας. Σε άλλο της θέμα η «Αλήθεια» γράφει ότι το γύρο του κόσμου με θετικά σχόλια έκαναν οι κοινές ευχές για τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα «Η εικόνα των κομμάτων – Νικόλας και Αβέρωφ οδηγούν την κούρσα των ποιοτικών χαρακτηριστικών» η εφημερίδα «Σημερινή» παρουσιάζει στο κύριο της θέμα έρευνα για την εικόνα των κομμάτων και των ηγετών τους μέσα από την οποία προκύπτει μεταξύ άλλων ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ φαίνεται να έχει την πιο θετική εικόνα από τους αρχηγούς ακολουθούμενος από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ αλλά και ότι η πλειοψηφία των πολιτών (52%) πιστεύουν πως κανένα κόμμα δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους που δυστυχούν και κανένα κόμμα δεν τηρεί τις υποσχέσεις του (64%). Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι νέα ακίνητα τίθενται προς πώληση από την Τράπεζα Κύπρου ενώ συνεχίζονται και οι συμφωνίες για αναδιαρθρώσεις. Σε άλλο της θέμα η "Σ" κάνει λόγο για εφεύρεση από ομάδα της οποίας ηγείται ο Κύπριος Καθηγητής Ιωάννης Ιερόπουλος, με βάση την οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να ουρούν ελεύθερα στο παντελόνι τους και τα ούρα θα μετατρέπονται μέσω ειδικού συστήματος σε πολύτιμη ενέργεια.

Υπό τον τίτλο «Δημιουργούμε κίνητρα λύσης» ο «Φιλελεύθερος» φιλοξενεί στο κύριο του θέμα συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος σημειώνει ότι κράτη μέλη της ΕΕ θα ενισχύσουν και θα διευρύνουν τις συνεργασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή με στόχο τη δημιουργία κινήτρων για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι το Λονδίνο σε απόλυτο συντονισμό με τον Έιντε και κύκλους των Βρυξελλών ηγείται παρασκηνιακών διαβουλεύσεων για το Κυπριακό με αμφιλεγόμενη, όπως αναφέρει, ατζέντα, γεννώντας εύλογα ερωτηματικά για τους επιδιωκόμενους στόχους. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδυτικών Ταμείων , η κυπριακή οικονομία δείχνει να ανακάμπτει και επενδυτικά ταμεία είναι έτοιμα να επενδύσουν σε αποκρατικοποιημένους οργανισμούς και παρακολουθούν την κατάσταση από κοντά.

Υπό τον τίτλο «Κλείνει και ΟΓΑ η Κυβέρνηση Αναστασιάδη» η εφημερίδα «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση θα κλείσει τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης και θα λειτουργήσει άλλο σχέδιο με το οποίο μάλιστα, όπως διαφημίζει, οι αγρότες θα πληρώνουν λιγότερα και θα λαμβάνουν περισσότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ο Υπουργός Γεωργίας. Όπως γράφει η «Χαραυγή» ο κ. Κουγιάλης είπε ότι το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση με τις αγροτικές οργανώσεις και τις ομάδες παραγωγών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι έφυγε στα 97 της χρόνια η Ελέγκω Παρτζίλη η οποία διετέλεσε μεταξύ άλλων και Πρόεδρος της ΠΟΓΟ. Αλλού η «Χαραυγή» γράφει ότι εξαρτημένη από την τουριστική βιομηχανία είναι η κυπριακή οικονομία και φιλοξενεί στοιχεία έκθεσης του ΙΝΕΚ-ΠΕΟ για την οικονομία και την απασχόληση το 2015.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα «Χαράζει γραμμή για δεύτερη θητεία» η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ρεπόρτερ» αναφέρεται στη διασύνδεση της στρατηγικής του Προέδρου Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά τις εκλογές του 2018 με τη στρατηγική του στο Κυπριακό. Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Πρόεδρος παίζει χωρίς αντίπαλο (για το 2018) αλλά δεν θα ρισκάρει μια συμφωνία που δεν θα περάσει σε δημοψήφισμα. Γράφει επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε στην εφημερίδα ότι το κόμμα έχει υποψήφιο για το 2018, τον Νίκο Αναστασιάδη. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Γενικού Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλα Χατζηγιάννη ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος για το τραπεζικό σύστημα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην προετοιμασία του ΑΚΕΛ για τις βουλευτικές εκλογές, αναλύοντας την κατάσταση με τους υποψηφίους, τις διεργασίες κ.ο.κ

Υπό τον τίτλο «Πιέζουν για λύση μέσα στο 2016» η εβδομαδιαία εφημερίδα «η Κύπρος» γράφει στο κύριο της θέμα ότι αν οι διαπραγματεύσεις για λύση τρέχουν όπως τρέχουν και οι υπεραισιόδοξες δηλώσεις περί σύντομης λύσης του Κυπριακού, τότε η λύση μέσα στο 2016 δεν πρέπει να θεωρείται απομακρυσμένο ενδεχόμενο. Αλλού γράφει σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ότι η Κυπριακής Δημοκρατία μεριμνά ωστόσο η UNHCR ζητά να γίνουν περισσότερα και φιλοξενεί συνέντευξη στο ΚΥΠΕ εκπροσώπου της Υπάτης Αρμοστείας και του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Ασύλου. Σε άλλο της θέμα κάνει λόγο για αισιοδοξία σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογής του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τέλος υπό τον τίτλο «Βάση ενότητας το ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου 2009» η εβδομαδιαία εφημερίδα «η Μάχη» παρουσιάζει στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι το περιεχόμενο αυτού του ανακοινωθέντος μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας ευρύτατης εθνικής λαϊκής ενότητας. Αλλού «η Μάχη» φιλοξενεί συνέντευξη του Βουλευτή Νίκου Νουρή ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στόχος της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ είναι να κλείσουν το συντομότερο τα κοινωνικά παντοπωλεία και όσοι έχουν ανάγκη να εξυπηρετούνται από το ΕΕΕ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στο φαύλο κύκλο της αμφισβήτησης της αμεροληψίας του εισήλθε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε με το `ατόπημά` του για το Νταβός.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top