ΥΓΕΙΑ

Διώξτε τη μελαγχολία των Χριστουγέννων με αυτές τις 3 τροφές

Διώξτε τη μελαγχολία των Χριστουγέννων με αυτές τις 3 τροφές

Χαρά και ξεκούραση ή άγχος και θλίψη; Οι γιορτές προκαλούν συνήθως ευχάριστα συναισθήματα, ωστόσο δυστυχώς, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οι άνθρωποι που νιώθουν μελαγχολία μέσα στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων φαίνεται ότι είναι πιο πολλοί, απ΄ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα, ωστόσο, με μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Archives of Internal Medicine», υπάρχουν τροφές που είναι δυνατό να σας φτιάξουν τη διάθεση και να διώξουν το άγχος.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, συγκεκριμένες πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που αποτελούν πρόδρομες ουσίες για την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών. Των ουσιών αυτών, δηλαδή, που συνδέονται άρρηκτα με τη διάθεση. Η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη είναι οι κύριοι εκπρόσωποί τους.

Δείτε αναλυτικά σε ποιες τροφές θα τις βρείτε:

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Σύμφωνα με έρευνες, λόγω των φυτικών ινών και των υδατανθράκων που περιέχουν, τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα, μειώνουν τα επίπεδα των αμινοξέων στο αίμα, με εξαίρεση την τρυπτοφάνη, το θεμέλιο λίθο της σεροτονίνης.

Γάλα

Λόγω της βιταμίνης D που βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις, συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης. Δεν είναι τυχαίο ότι τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης συνδέονται με καταθλιπτικά και ψυχωτικά επεισόδια.

Καφές

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το κλειδί βρίσκεται στην καφεΐνη που λειτουργεί με δύο τρόπους. Μιμείται την αδενοσίνη και συνδέεται με τους υποδοχείς της στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την εξάπλωση που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνει την ταχύτητα αντίδρασης των νεύρων. Παράλληλα, αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ουσία που βελτιώνει τη διάθεσή μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top