ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογραφή συμφωνίας επιδότησης για υλοποίηση προγράμματος εθελούσιων επιστροφών μεταναστών

Υπογραφή συμφωνίας επιδότησης για υλοποίηση προγράμματος εθελούσιων επιστροφών μεταναστών

Υπογράφηκε τη Δευτέρα μεταξύ Υπεύθυνης Αρχής (Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Υπουργείου Εσωτερικών) και Τελικού Δικαιούχου (Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Γραφείο Κύπρου στη Λευκωσία), Συμφωνία Επιδότησης για το έργο: «Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Εθελούσιων Επιστροφών».


Τη Συμφωνία εκ μέρους της Υπεύθυνης Αρχής, υπέγραψε ο Επικεφαλής της Μονάδας κ.Κωνσταντίνος Κυπριανού και εκ μέρους του Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού στην Κύπρου, η Νατάσα Ξενοφώντος Κουδουνά.
 
`Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι εθελούσιες επιστροφές, οι οποίες αποτελούν τα τελευταία χρόνια προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ως στόχο τους τις πιο ανθρώπινες συνθήκες και διαδικασίες επιστροφής Υπηκόων Τρίτων Χωρών στις χώρες καταγωγής τους, χωρίς τη χρήση αναγκαστικών μέσων.
 
Σκοπός του έργου στην Κύπρο είναι η ανάπτυξη ενός προγράμματος Εθελούσιων Επιστροφών ως εναλλακτική μορφή για την επιλογή επιστροφής των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στις χώρες προέλευσης/καταγωγής, με πιο ευνοϊκές συνθήκες για τα υπό επιστροφή άτομα.

Το Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Εθελούσιων Επιστροφών αποσκοπεί στο να συμβάλει, μέσω της εφαρμογής της διαδικασίας εθελούσιων επιστροφών, στη διαχείριση της μετανάστευσης στην Κύπρο, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη κοινωνικοοικονομική επανένταξη των δικαιούχων ΥΤΧ που επιστρέφουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους.
 
Το Κέντρο, εκτός από την παροχή πληροφόρησης για τις εθελούσιες επιστροφές, θα συνεισφέρει, μεταξύ άλλων, και στην ευαισθητοποίηση των δικαιούχων, στη στήριξή τους σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, στη νομική αρωγή κ.ά.
 
Η Συμφωνία, με προϋπολογισμό περίπου €509,354, είναι διάρκειας ενός έτους (28 Δεκεμβρίου 2015 – 28 Δεκεμβρίου 2016).
 
Ο Τελικός Δικαιούχος επελέγη μετά από διαδικασία πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, η οποία προκηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 κάτω από το Ταμείο Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
 
Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το εν λόγω Ταμείο της ΕΕ και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top