Πόσο συχνά τσεκάρουμε το κινητό μας μέσα στη μέρα

Πόσο συχνά τσεκάρουμε το κινητό μας μέσα στη μέρα

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κολλημένοι με τα κινητά μας τηλέφωνα. Είναι το πρώτο πράγμα που πιάνουμε στα χέρια μας, το πρωί όταν ξυπνάμε και το τελευταίο το βράδυ, όταν πάμε για ύπνο. Φυσικά κατά τη διάρκεια της ημέρας το τσεκάρουμε αρκετές φορές.

Αλλά τώρα, νέα έρευνα αποκαλύπτει ακριβώς πόσο συχνά ελέγχουμε το κινητό μας τηλέφωνο.

Ειδικότερα η εταιρία συμβούλων Deloitte πραγματοποίησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 άτομα ηλικίας 18 - 74 από 30 χώρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου οι μισοί από εμάς ρίχνουμε ένα βλέφαρο στο κινητό μας τηλέφωνο περίπου 25 φορές την ημέρα! Αυτό σημαίνει ότι ελέγχουμε τη συσκευή μας περίπου 1,5 φορές κάθε ώρα που περνάει.

Όσο για το πρωινό ξύπνημα; Περίπου το 17% των ανθρώπων ελέγχουν το κινητό τους τηλέφωνο μόλις ξυπνήσουν ενώ το 43% το κάνει στο πρώτο πεντάλεπτο!

Αυτό φυσικά συμβαίνει επειδή το κινητό τηλέφωνο δεν είναι πλέον μια απλή συσκευή ώστε να καλέσουμε κάποιον σε μια ώρα ανάγκης, αλλά έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για τις απλές έως και τις πιο σύνθετές λειτουργίες του.

Σκεφτείτε λίγο την καθημερινότητά σας. Τι κάνετε όση ώρα περιμένετε την παραγγελία σας σε μια καφετέρια ή στις μετακινήσεις σας στο μετρό ή ακόμη και σε στιγμές αμηχανίας; Ίσως ήρθε η ώρα να απεξαρτηθείτε από αυτή τη κακή συνήθεια!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.