Αργάκα: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Προκλήθηκε από χρήση σμυρίλιου

Αργάκα: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Προκλήθηκε από χρήση σμυρίλιου

Νεότερη εξέλιξη στην πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας σε δασική περιοχή στην Αργάκα της επαρχίας Πάφου.

Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί χάρη στην άμεση επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, η φωτιά εντοπίστηκε στις 9:30 το πρωί από πυροφυλάκιο, ενώ η πρώτη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σημειώθηκε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα όρια ιδιωτικής κατοικίας με κρατικό δάσος και, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, επηρέασε έκταση περίπου μισού δεκαρίου.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων, η φωτιά περιορίστηκε και δεν κρίθηκε τελικά αναγκαία η επέμβαση πτητικών μέσων.

Εντοπίστηκαν τα αίτια

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Τμήματος Δασών, τα αίτια της πυρκαγιάς έχουν πλέον εντοπιστεί. Η φωτιά προκλήθηκε από χρήση σμυρίλιου.

Όπως αναφέρεται, θα ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες σύμφωνα με τη Δασική Νομοθεσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE