Να και τα ευχάριστα! Τρεις νέες αιτήσεις για δημιουργία κυπριακών αεοροπορικών εταιρειών

Να και τα  ευχάριστα! Τρεις νέες αιτήσεις για δημιουργία κυπριακών αεοροπορικών εταιρειών

Τρεις αιτήσεις από κυπριακές εταιρείες για παραχώρηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα (ΑOC) εξετάζει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ).

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε πως «Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζει άλλες τρεις αιτήσεις για παραχώρηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα που υπεβλήθησαν από κυπριακές εταιρείες», ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης χωρίς ωστόσο αναφερθεί σε ονόματα λόγω του πρόωρου της διαδικασίας.

Αυτή τη στιγμή το ΤΠΑ εξετάζει τις αιτήσεις και υποβάλλει συμπληρωματικές ερωτήσεις, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, μετά την παραχώρηση του ΑΟC, το αίτημα θα μεταφερθεί στην Αρχή Αδειοδότησης Αεροπορικών Μεταφορών στο Υπουργείο Μεταφορών, της οποίας προεδρεύει ο ίδιος, για την παραχώρηση εμπορικής άδειας αερομεταφορών.

Σημειώνεται ότι ήδη τις απαιτούμενες άδειες έλαβε η Tus Airways, μια εταιρεία που συστάθηκε από πιλότους των πρώην Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία αρχίζει το πτητικό της πρόγραμμα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το Υπουργείο εξετάζει και αιτήσεις ξένων εταιρειών για τη διενέργεια πτήσεων από και προς την Κύπρο.

Χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, ο κ. Μιχαηλίδης περιορίστηκε να αναφέρει πως «υπάρχουν πολλά αιτήματα τα οποία εξετάζονται».

Πηγή -ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE