Πνιγμός 20χρονου στο Κάβο Γκρέκο: Ψάχνει απαντήσεις η Aστυνομία - Συνελήφθη εκπαιδευτής κανό

Πνιγμός 20χρονου στο Κάβο Γκρέκο: Ψάχνει απαντήσεις η Aστυνομία - Συνελήφθη εκπαιδευτής κανό

Ένα σχεδόν χρόνο μετά από το θάνατο 20χρονου, στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο στον Πρωταρά και η Aστυνομία προχώρησε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στην σύλληψη εκπαιδευτή κανό.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Φως στα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο νεαρό στρατιώτη των Βρετανικών Βάσεων, ο οποίος στις 12 Μαρτίου 2015 είχε πάει για κανό στη θαλάσσια περιοχή Κάβο Γκρέκο, στον Πρωταρά, δίνει η Aστυνομία.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξέδωσε ευρωπαϊκό διάταγμα σύλληψης εναντίον  Βρετανού εκπαιδευτή κανό.

Ο 49χρονος ο οποίος δεν είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, εντοπίστηκε  στις 28 Οκτωβρίου 2015 στην Σλοβακία. Μέλη της Αστυνομίας Κύπρου μετέβησαν στη χώρα και τον μετέφεραν την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 στην Κύπρο, όπου με το που πάτησε το πόδι του στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.

Εναντίον του 49χρονου εκπαιδευτή προκύπτουν στοιχεία ότι υπέδειξε αμέλεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του 20χρονου και τον βαραίνει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο Βρετανός  είχε πάει με άλλα 10 άτομα στο Κάβο Γκρέκο για κανό, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έπνεαν δυνατοί άνεμοι που έφταναν μέχρι και τα 6 μποφόρ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συζήτησαν το επεισόδιο στην Πύλα ΠτΔ-Έρχιουρμαν - Αύξησαν τις περιπολίες οι ειρηνευτικές δυνάμεις

Συζήτησαν το επεισόδιο στην Πύλα ΠτΔ-Έρχιουρμαν - Αύξησαν τις περιπολίες οι ειρηνευτικές δυνάμεις

Η Κυβέρνηση καταδικάζει τις σοβαρές παραβιάσεις από το κατοχικό καθεστώς στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα τόσο στην Κύπρο, όσο και στη Νέα Υόρκη, προς αποτροπή των νέων μεθοδεύσεων των κατοχικών δυνάμεων, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ερωτηθείς σε σχέση με την ανακοίνωση από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ για "μη εξουσιοδοτημένη είσοδο προσωπικού ασφαλείας των Τουρκοκυπρίων" εντός της ουδέτερης ζώνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE