Η Google καταβάλλει 130 εκατ. λίρες σε φόρους στη Βρετανία

Η Google καταβάλλει 130 εκατ. λίρες σε φόρους στη Βρετανία

Η συμφωνία ακολουθεί πολυετή έλεγχο για φοροαποφυγή

Η εταιρεία Google, που πλέον ανήκει στον όμιλο Alphabet Inc, συμφώνησε να καταβάλει 130 εκατομμύρια λίρες (περίπου 172 εκατομμύρια ευρώ) σε αναδρομικούς φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και υψηλότερους φόρους στο μέλλον, μια συμφωνία που θα μπορούσε να σημάνει ότι η εταιρεία ενδέχεται να πληρώσει περισσότερα σε άλλα κράτη, όπου έχει κατηγορηθεί για φοροαποφυγή, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα Financial Times.

Η συμφωνία ακολουθεί πολυετή έλεγχο της υπηρεσίας φορολογίας και τελωνείων της Βρετανίας (Her Majesty's Revenue and Customs, ή HMRC) με αντικείμενο το εάν η Google επιδιδόταν σε φοροαποφυγή για μια δεκαετία και πλέον ανακατανέμοντας τα κέρδη της στην Ιρλανδία, όπου βρίσκεται η έδρα της για την Ευρώπη, σύμφωνα με το δημοσίευμα (http://on.ft.com/1NqmKhB· απαιτείται συνδρομή).

Δεν ήταν διαθέσιμα στελέχη της Google ή της HMRC για να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικές κυβερνήσεις υιοθετούν πιο σκληρή στάση έναντι των διευθετήσεων στις οποίες προχωρούν πολυεθνικές εταιρείες, όπως οι Google, Apple και Amazon, για να διαφυλάσσουν τα κέρδη τους και να αποφεύγουν την καταβολή υψηλών φόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE