ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Ισπανία

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Ισπανία

Υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή την πρόκληση σημαντικών ζημιών από τον σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (25/01) σε απόσταση περίπου 162 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μάλαγα, στην Ισπανία.

Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 04:22 τοπική ώρα (06:22 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Ισπανικό Εθνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και ακολουθήθηκε από έξι μικρότερους μετασεισμούς.

Το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο σεισμός ήταν 6,6 βαθμών και ότι το εστιακό του βάθος υπολογίσθηκε στα 33 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 62 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Αλ Χοσέιμα του Μαρόκου και 164 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γιβραλτάρ, διευκρίνισε επίσης το USGS.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στην Ανδαλουσία, στην νότια Ισπανία, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στο Twitter ότι δέχθηκαν 250 τηλεφωνήματα από κατοίκους που ανησύχησαν.

Ο σεισμός και οι μετασεισμοί έγιναν αισθητοί σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Μάλαγας, της Κόρδοβας, της Σεβίλλης και της Γρανάδας.

Στην Μελίγια, τον ισπανικό θύλακα στο Μαρόκο, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανακοίνωσαν ότι δέχθηκαν περισσότερα από 200 τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ανέφεραν την πρόκληση ζημιών σε ιδιοκτησίες. Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να γίνει επιθεώρηση στα κτίρια.

Τα μέσα ενημέρωσης στη Μελίγια μετέδωσαν εξάλλου ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη σε περιοχές στις οποίες είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top