ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς συγκοινωνίες τη Δευτέρα η Λάρνακα - Απεργία στη «Ζήνων»

Χωρίς συγκοινωνίες τη Δευτέρα η Λάρνακα - Απεργία στη «Ζήνων»

Σε 24ωρη στάση εργασίας κατέρχονται τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα, αφού η εταιρεία αρνήθηκε να επαναφέρει τη συλλογική σύμβαση, ως όφειλε, μετά τη λήξη τον Δεκέμβριο του 2015, του Μνημονίου Συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Σε γραπτή ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ , ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και  ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι σε σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησαν με την διοίκηση της εταιρείας «Ζήνων» τους «ανακοινώθηκε η άρνηση της εταιρείας όπως επαναφέρει τη Συλλογική Σύμβαση». 
 
Προστίθεται ότι «οι εργαζόμενοι με βάση το Μνημόνιο Συμφωνίας που έγινε το Σεπτέμβριο του 2014, συμφώνησαν μισθολογικές μειώσεις για να συνδράμουν στις οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας. Το Μνημόνιο Συμφωνίας έληξε στις 31/12/2015 και ο μισθός τους θα επανερχόταν από τον Ιανουάριο του 2016. Στο Μνημόνιο οι εργαζόμενοι παραχώρησαν ακόμη το πενθήμερο πλαίσιο εργασίας και εργάζονται επταήμερο σε πενθήμερο πλαίσιο, ευελιξία στις κάρτες δρομολογίων και μείωση της αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης, τα οποία με βάση τη συμφωνία δεν επανέρχονται».
 
Ως εκ τούτου, αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες τους μη έχοντας άλλη λύση από την προάσπιση της Συλλογικής Σύμβασης και το σεβασμό των συμφωνηθέντων, αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε  24ωρη  στάση εργασίας τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 από τις πέντε τα ξημερώματα. Οι εργαζόμενοι με τις συντεχνίες τους καλούν την Εταιρεία έστω και την υστάτη να σεβαστεί τη Συλλογική Σύμβαση και την υπογραφή της και να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα».
 
Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να αξιολογήσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις.
 
Οι συντεχνίες και οι εργαζόμενοι, καταλήγει η ανακοίνωση «εκφράζουν τη λύπη τους για την ταλαιπωρία των επιβατών, για την οποία δεν φέρουν καμιά ευθύνη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top