Η Κύπρος 18η μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών στο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2015

Η Κύπρος 18η μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών στο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2015

Σύμφωνα με το Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2015, η Κύπρος κατέχει την 18η θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και την 32η θέση παγκοσμίως (31η το 2014), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Διαφάνειας Κύπρου, η οποία σημειώνει ότι παρατηρείται μια πτώση στην κατάταξη του δείκτη τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια Κύπρου, «ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στα συνεχιζόμενα και αυξανόμενα κρούσματα διαπλοκής και πολιτικής διαφθοράς που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό».

«Να σημειωθεί ότι ξένοι επενδυτές μελετούν το συγκεκριμένο δείκτη και αποφεύγουν τις χώρες όπου η κατάταξη τους είναι χειρότερη από την προηγούμενη χρονιά», αναφέρει η οργάνωση, προσθέτοντας ότι «υπολογίζεται από διεθνείς εμπειρογνώμονες ότι κάθε πτώση μίας θέσης ισοδυναμεί με μείωση κατά 5% του ΑΕΠ και των ξένων επενδύσεων την επόμενη χρονιά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.