ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλύουν τα δημόσια νοσηλευτήρια - Στάση εργασίας από τους γιατρούς

Παραλύουν τα δημόσια νοσηλευτήρια -  Στάση εργασίας από τους γιατρούς

Σε στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι γιατροί των κρατικών νοσηλευτηρίων και των κέντρων υγείας, από τις οκτώμισι μέχρι τις δυόμισι το πρωί. Θα αναβληθούν επίσης, τα χειρουργεία, ενώ δεν θα διεκπεραιώνονται εργαστηριακές εξετάσεις.

Η ΠΑΣΥΚΙ και η κλαδική των γιατρών της Πασυδύ αντιδρούν στην πρόταση νόμου η οποία εισηγείται αύξηση του ορίου αφυπηρέτησής τους στο εξηκοστό όγδοο και έχει κατατεθεί προς συζήτηση αύριο στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η ΠΑΣΥΚΙ δηλώνει πρόθεση για αναστολή ακόμη και αύριο της στάσης εργασίας σε περίπτωση που υπάρξει επίσημη απόσυρση της πρότασης νόμου.

Από την πλευρά της Βουλής, ήδη έχει εκφραστεί η πρόθεση για πάγωμα της πρότασης νόμου, ενώ φαίνεται ότι θα αναβληθεί αύριο η συζήτηση του θέματος.

Το Δήκο, που συνέταξε την πρόταση μαζί με τον Δησύ παρουσιάστηκε έτοιμο να αποσύρει, προς το παρόν τουλάχιστον, την πρόταση.

Η Πασυκί, παρά την πρόθεση του Δήκο να αναβάλει τη συζήτηση του επίμαχου σχεδίου νόμου, δήλωσε στο ΡΙΚ αμετακίνητη στις αποφάσεις της μέχρι οριστική απόσυρση της πρότασης.

Πηγή: ΡΙΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top