ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρή πτώση σημειώνει το ΧΑΚ στην πρώτη συνάντηση Μαρτίου

Μικρή πτώση σημειώνει το ΧΑΚ στην πρώτη συνάντηση Μαρτίου

Μικρή πτώση παρουσιάζει στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση του Μαρτίου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δεχόμενο σημαντικές πιέσεις από τους τραπεζικούς τίτλους και ιδιαίτερα από τη μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε στις 12:54 μικρή πτώση της τάξης του 0,90% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 66,80 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε απώλειες της τάξης του 1,08%, και βρισκόταν στις 38,40 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 80.267 ευρώ.

Κέρδη καταγράφει μόνο ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,48%, ενώ αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης των Επενδυτικών. Πτώση σημειώνουν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,36% και της Εναλλακτικής Αγοράς κατά 0,05%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών, αξίας €63.916 (πτώση 0,72%), της Salamis Tours (Holdings) με €8.400 (πτώση 4,76%), της Ελληνικής Τράπεζας με €4.095 (πτώση 3,20%), της ΚΟΣΜΟΣ Ασφαλιστική με €2.010 (πτώση 8,22%) και της Cytrustees Investment με €950 (χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, 1 κινείται, 5 πτωτικά και 2 παραμένουν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές περιορίζονταν την ίδια ώρα στις 45.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top