ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αλλάζει στο Εθνικό Συμβουλίο – Ενημερώνει Βουλή και λαό ο ΠτΔ

Τι αλλάζει στο Εθνικό Συμβουλίο – Ενημερώνει Βουλή και λαό ο ΠτΔ

Μια από τα ίδια μπορεί να χαρακτηριστεί η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, με την κυβέρνηση να μιλάει για ενημέρωση και την ελάσσονα αντιπολίτευση για συσκότιση.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως άλλωστε γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ανέγνωσε στους πολιτικούς αρχηγούς επί μια ώρα περίπου, την όποια πρόοδο έχει παρουσιαστεί στις διαπραγματεύσεις.

Αλλάζει η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου

Αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ως είδηση είναι η αλλαγή λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου αφού σύμφωνα με τον Γιώργο Λιλλήκα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  υιοθέτησε πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών, ώστε στις επόμενες συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου να συζητηθούν διάφορες πτυχές του Κυπριακού.  

Την ίδια ώρα τα κόμματα τις αντιπολίτευσης ζήτησαν τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρουσιάζεται θετικός σε αυτήν την πρόταση.

Ενημερώνει Βουλή και λαό ο ΠτΔ

Στις 11 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ενημερώσει την Βουλή όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί ενώ δεν αποκλείεται εντός του μήνα ο Νίκος Αναστασιάδης, να απευθύνει διάγγελμα είτε να προβεί σε συνέντευξη Τύπου για σκοπούς ενημέρωσης του λαού.

Το επόμενο Εθνικό Συμβούλιο δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα όμως σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος Φεβρουαρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top