ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οργανώνονται για απεργίες και στη ξενοδοχειακή βιομηχανία

Οργανώνονται για απεργίες και στη ξενοδοχειακή βιομηχανία

Oλοκληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα οι συναντήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος με τους Συνδέσμους Ξενοδόχων για το θέμα της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης που ισχύει στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και της εφαρμογής της και του αιτήματος των εργαζομένων για νομική ρύθμιση βασικών δικαιωμάτων τους και αύριο συνέρχονται από κοινού τα Συμβούλια των Συντεχνιών για λήψη απόφασης για κήρυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας σε κατάσταση απεργίας, ανακοίνωσαν ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ –ΣΕΚ.

Δυστυχώς από τη μία οι ξενοδόχοι αθετούν τη συμφωνία για επαναφορά των δικαιωμάτων των εργαζομένων από την 1/1/2016 και από την άλλη το Υπουργείο Εργασίας και η ίδια η Υπουργός Εργασίας παρουσιάζονται απρόθυμοι να προωθήσουν μέτρα στήριξης των εργαζομένων, περιλαμβανομένων των νομικών ρυθμίσεων, αναφέρεται σε ανακοίνωση των συντεχνιών.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι ανά πάσα στιγμή θα παίρνονται απεργιακά μέτρα όποτε, εκεί και όπου κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο και καταλήγοντας αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού μετά από τις τόσες θυσίες τους, εισπράττουν την έντονη εκμετάλλευση και την γενίκευση της παραβίασης των δικαιωμάτων τους και της συλλογικής τους σύμβασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top