ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βέργας: «Ήθελα τα λεφτά για να αγοράσω διαμερίσματα στα παιδιά μου – Πήρα μισό εκατομμύριο από διάφορους εργολάβους»

Βέργας: «Ήθελα τα λεφτά για να αγοράσω διαμερίσματα στα παιδιά μου – Πήρα μισό εκατομμύριο από διάφορους εργολάβους»

Άκρως αποκαλυπτικός ο Σάββας Βέργας ενώπιον του Κακουργιοδικείο Πάφου. Μίλησε για Σιαηλή ενώ παραδέχτηκε πως λύγισε όταν η αστυνομία συνέλαβε την σύζυγο του Σοφία.

Ο Σάββας Βέργας «έδωσε στεγνά» τον Γιώργο Σιαηλή ότι τον επισκέφτηκε στα αστυνομικά κρατητήρια, λέγοντας ψέματα κατά τον Βέργα ότι ο ίδιος τον διόρισε δικηγόρο του, για να του ζητήσει να μην μιλήσει για τις μίζες του Δρακόπουλου. Ο Βέργας είπε ότι αρνήθηκε να καλύψει τον Σιαηλή για τον οποίο επανέλαβε ότι πήρε 55 χιλιάδες από τον Δρακόπουλο της εταιρείας ENVITEC τα οποία μοίρασαν μέσα στο αυτοκίνητο του Βέργα.

Παραδέχτηκε εκ νέου ότι έλαβε από τους διάφορους εργολάβους περίπου 500.000 ευρώ, ενω ανέφερε πως επέστρεψε στη Κυπριακή Δημοκρατία. Είπε συγκεκριμένα ότι έλαβε από τον Ανδρέα Χειμαρίδη εκτελεστικό μηχανικό της εταιρείας MEDCON το ποσό των 100.000 ευρώ και από τον διευθυντή της εταιρείας ENVITEC Χρίστο Δρακόπουλο το ποσό των 237 .000 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται και το ποσό των 85 .000 ευρώ που κατέθεσε - όπως είπε- στο λογαριασμό της συζύγου του Σοφίας στην Ελλάδα.

Ο Βέργας απεκάλυψε ότι χρειαζόταν γύρω στις 200 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει διαμέρισμα για τα παιδιά του που θα μετέβαιναν στην Θεσσαλονίκη για σπουδές. Είπε ακόμη ότι η σύζυγος του δεν είχε καμία ανάμειξη με τον λογαριασμό που κατέθεσε τα χρήματα αυτά με σκοπό την αγορά του διαμερίσματος.

Έλαβε επίσης είπε από την εταιρεία NEMESIS το ποσό των 60.000 ευρώ , και από την Κοινοπραξία Λοίζος Ιορδάνους & XΠΘ 100 .000 ευρώ . Ο Λοίζος Ιορδάνους του είχε δώσει μάλιστα   χρήματα και για την προεκλογική του εκστρατεία, όπως είπε.

Ο Σάββας Βέργας είπε πως αποφάσισε να μιλήσει στις ανακριτικές αρχές , γιατί ήθελε να είχε την συνείδηση του ήσυχη. Μετά την σύλληψη του , είπε, ένιωσε ανασφάλεια και κατάλαβε , είπε χαρακτηριστικά ,ότι δεν θα γλύτωνε. Είπε ακόμη πως ήταν φορτισμένος ψυχικά λόγω της ασθένειας του πατέρα του, λέγοντας πως είχε συνειδησιακές τύψεις. Αισθάνθηκε το βάρος, συνέχισε, και κατάλαβε πως ο μόνος δρόμος ήταν ο δρόμος της ομολογίας.

Είπε επίσης πως δεν δικαιολογείται για τις πράξεις του, και πως όταν πληροφορήθηκε για τη σύλληψη της συζύγου του λύγισε. Με όλους τους κατηγορούμενους είχε φιλικές και οικογενειακές σχέσεις , ανέφερε, και πως σήμερα με την κατάθεση του στο δικαστήριο που μιλά με την γλώσσα της αλήθειας κατά την έκφραση του η θέση του είναι πολύ δύσκολη.

Ο Σάββας Βέργας απάντησε και στα σχόλια για τις συνθήκες κράτησης του καλώντας όσους δυσπιστούν για την διαμονή του στο χώρο ως μάρτυρα προστασίας να τον επισκεφτούν και να δουν που διαμένει και με ποιούς, χωρίς μάλιστα να ζητά ανταλλάγματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top