ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λούκας Ματάκιας: Ο παιδεραστής που έκανε like στη φωτογραφία του παιδιού σας!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λούκας Ματάκιας: Ο παιδεραστής  που έκανε like στη φωτογραφία του παιδιού σας!

Έκλεψαν τις εντυπώσεις για άλλη μία φορά οι λειτουργοί στο Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου. Με ένα έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο στέλνουν μήνυμα προς όλους του γονείς, να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα Social Μedia.

Επιμέλεια: Χριστιάνα Τσαγγάρη 

Οι διαχειριστές των επίσημων  Social Μedia της Αστυνομίας Κύπρου, δηλαδή οι λειτουργοί του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, με αφορμή τη νέα σύλληψη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας (Διαβάστε ΕΔΩ) προειδοποιούν για άλλη μία φορά τους γονείς , για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Η Αστυνομία αναφέρει:

Ο κάθε ένας από εμάς, αναμφίβολα είναι ελεύθερος να αναρτά φωτογραφικό υλικό από τις προσωπικές ή τις οικογενειακές του στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ως γονείς όμως πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το φαινόμενο της ανάρτησης φωτογραφιών των ανήλικων παιδιών μας στο διαδίκτυο.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους (π.χ. στην παραλία, στο μπάνιο κ.λπ.), ή φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία.

Ως εκ τούτου, ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στα αρχεία του. Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Πολλά κιλά ναρκωτικά και γεμάτο πιστόλι βρήκαν σε οικία - Χειροπέδες σε 34χρονο - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Σύλληψη 29χρονου ενάμιση χρόνο μετά - Συνεχίζει να καταζητείται 30χρονος

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top