ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέσμευση Κουγιάλη στο ThemaOnline: «Θα εξετάσω με προσοχή και το ζήτημα του βιοπαλαιστή ψαρά»

Δέσμευση Κουγιάλη στο ThemaOnline: «Θα εξετάσω με προσοχή και το ζήτημα του βιοπαλαιστή ψαρά»

Ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ToΤhemaOnline, διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει με προσοχή το θέμα βιοπαλαιστή ψαρά από τη Λάρνακα, ο οποίος χρειάζεται παράκτια άδεια αλιείας και ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας το όλο ζήτημα θα έχει ξεκαθαρίσει.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα γράψαμε σε παλαιότερο άρθρο, το Τμήμα Αλιείας, δεν ενέκρινε παράκτια άδεια του συγκεκριμένου ψαρά, πατέρα τεσσάρων παιδιών, καθώς κρίθηκε από τους αρμόδιους ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια των ελάχιστων ημερών.

Αναμένουμε παρέμβαση του Υπ. Γεωργίας, ο οποίος βάζει τον άνθρωπο πάνω από την τυπολατρία

Ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και δημοσιεύσαμε, ο εν λόγω ψαράς που είναι οικογενειάρχης με τέσσερα παιδιά, για το έτος 2015 είχε ετήσια παραγωγή 1128Kg,111 μέρες εργασίας, ενώ για 1 μήνα το αλλιευτικό του σκάφος ήταν για επιδιόρθωση από τις 15/2/2015 μέχρι και τις 17/3/2015.

Το ThemaOnline γνωρίζει περιπτώσεις ατόμων που πήραν «χοντρές» αποζημιώσεις  γιατί δήθεν απεχώρησαν από το επάγγελμα και τις επόμενες μέρες βρέθηκαν να ψαρεύουν με ολοκαίνουργιες βάρκες….

Όπως σημειώνει το Τμήμα Αλιείας, οι άδειες που μπορούν δοθούν είναι αρκετά περιορισμένες για λόγους που έχουν κάνουν με τα αποθέματα που βρίσκονται στην θάλασσα αφού από 500 έχουν μειωθεί στις 327.

Οι άδειες που θα δίνονται πλέον, θα είναι τριετούς διάρκειας και με την λήξη τους θα γίνεται επαναξιολόγηση στην βάση των κριτηρίων που προνοεί η νομοθεσία δίνοντας προτεραιότητα στους υφιστάμενους ψαράδες.

Όσες αιτήσεις έχουν απορριφθεί από το Τμήμα Αλιείας ακολουθούν το δρόμο της ιεραρχικής προσφυγής με τον Υπουργό Γεωργίας να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top