ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ.Σιζόπουλος: «Άκρως επικίνδυνη η πορεία του Προέδρου στις συνομιλίες»

Μ.Σιζόπουλος: «Άκρως επικίνδυνη η πορεία του Προέδρου στις συνομιλίες»

«Άκρως επικίνδυνη» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος την πορεία που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στις συνομιλίες.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η πορεία οδηγεί, στην ουσία, στην υιοθέτηση των πάγιων τουρκικών θέσεων για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ίδρυση δύο νέων συνιστώντων κρατών, τα οποία στο πλαίσιο ενός νέου συνεταιρισμού θα προχωρήσουν στην ίδρυση ενός συνομοσπονδιακού μορφώματος, καταργώντας στην ουσία τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί με την τακτική που ακολουθούν, συνειδητά ή ασυνείδητα, υποβοηθούν την υλοποίηση και των εναλλακτικών σεναρίων που προωθεί η Τουρκία και αφορούν την αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

«Είναι απαράδεκτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιχειρεί, μετά τα όσα έχει συνομολογήσει κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ως συγκλίσεις ή συμφωνηθέντα, να παραπληροφορήσει ή και να παραπλανήσει τον κυπριακό λαό, τόσο για τη μορφή της επιδιωκόμενης λύσης όσο και για το κόστος της υποτιθέμενης λύσης, το οποίο τάχατες θα καλύψουν δωρητές και επενδυτές» είπε.

Πρόσθεσε ότι η αβέβαιη λειτουργία και τα πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργικότητα του κράτους δεν θα είναι ελκυστικά για τους επενδυτές, ενώ υπενθύμισε ότι σε πολύ καλύτερες συνθήκες για την παγκόσμια οικονομία, το 2004, το σύνολο των υποσχέσεων από δωρητές ως ενίσχυση για τη λύση του Κυπριακού ήταν μόλις μισό δισ. λίρες.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας ποιοι στο τέλος θα κληθούν να καλύψουν τα 40 και πλέον δισ. ευρώ που θα κοστίσει η λύση του Κυπριακού, στη βάση των όσων σήμερα συζητούνται ως μορφή και περιεχόμενο, κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top