ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Γαλανός μίλησε στο Βερολίνο για την επιστροφή της Αμμοχώστου

O Γαλανός μίλησε στο Βερολίνο για την επιστροφή της Αμμοχώστου

Για το Κυπριακό και το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου ενημέρωσε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης Αλέξης Γαλανός κατά τη διάρκεια επαφών στο Βερολίνο την περασμένη βδομάδα.

Σε ανακοίνωση που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο κ. Γαλανός είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου ( Bundesrat ) και τον Πρωθυπουργό του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Σαξωνίας Stanislav Tillich, με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γερμανίας, καθώς και με αξιωματούχους του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Καγκελαρίας.
 
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο Μηνάς Χατζημιχαήλ προσφώνησαν εκδήλωση για την Αμμόχωστο με τίτλο “Die vergessene Stadt” («Η ξεχασμένη πόλη») που περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας και κονσέρτο. Στην εκδήλωση, παρέστησαν Πρέσβεις, υψηλόβαθμοι Γερμανοί αξιωματούχοι, μέλη του Κοινοβουλίου και πλήθος κόσμου.
 
Κατά την ομιλία του, ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι η Αμμόχωστος, παρόλο που είναι κατεχόμενη, παραμένει αξέχαστη και συνεχίζει να ζει μέσα από τον κόσμο της, μέσα από την άσβεστη μνήμη και τον διακαή πόθο για επιστροφή.

Αναφέρθηκε στο θέμα της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, ως προνοείται από τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, και υπογράμμισε την ανάγκη εισόδου στην πόλη ομάδας εμπειρογνωμόνων που θα εκπονήσουν μελέτη για την ανοικοδόμηση της πόλης, ως κίνηση καλής θέλησης από την Τουρκία, αλλά και που θα ενισχύει τη διαδικασία των συνομιλιών.
 
Εκφράζοντας την ελπίδα για θετική κατάληξη των συνομιλιών, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου σημείωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα σημάνει όχι μόνο αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και επανένωση της νήσου, αλλά θα αποτελέσει και καθοριστικό παράγοντα για την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας στην εύθραυστη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top