ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το θέμα της διαχείρισης του νερού συζητούν στην Τουρκία τέσσερις «Υπουργοί»

Το θέμα της διαχείρισης του νερού συζητούν στην Τουρκία τέσσερις «Υπουργοί»

Μέχρι Τρίτη (09/02) αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία.

Οι «Υπουργοί» γεωργίας Ερκούτ Σαχαλί, οικονομικών Μπιρικίμ Οζγκιούρ, οικονομίας Σουνάτ Ατούν και δημοσίων έργων Κουτλού Εβρέν θα έχουν στην Τουρκία σειρά επαφών για το θέμα της διαχείρισης του νερού που μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Γενί Ντουζέν, με τίτλο “Πρώτα το νερό και μετά το οικονομικό πρωτόκολλο”, οι διαβουλεύσεις αναμένεται να κρατήσουν δύο ημέρες ενώ σε δηλώσεις του ο “υπουργός” οικονομικών Μπιρικίμ Οζγκιούρ είπε ότι κατά τις επαφές τους θα συζητηθεί μόνο το θέμα του νερού και “όταν καταλήξουμε σε αυτό, τότε εντός μιας εβδομάδας θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην Άγκυρα για την υπογραφή του οικονομικού πρωτοκόλλου για το 2016-2018”.

Στις δηλώσεις του ο Ερκούτ Σαχαλί είπε ότι μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων υπάρχει σύγκλιση απόψεων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατή μια λύση στο θέμα του νερού.

Ο λεγόμενος “υπουργός” οικονομίας Σουνάτ Ατούν είπε ότι αφού δεν υπάρχουν ασυμφωνίες, τότε αναμένει σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top