ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου στην Ασία

Αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου στην Ασία

Ανέκαμψαν τη Δευτέρα οι τιμές του αργού πετρελαίου στην αγορά εμπορευμάτων της Ασίας, καθώς οι ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη πλεονάζουσα προσφορά αργού αντισταθμίστηκαν από την είδηση ​​ότι οι Υπουργοί Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και της Βενεζουέλας είχαν συνομιλίες για σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου.

Από την άλλη πλήγμα στην τιμή του πετρελαίου αποτελεί η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου, καθώς η μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ και η αύξηση των μισθών ενίσχυσε τις εκτιμήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει εκ νέου τα βασικά της επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Κατά τις πρωινές συναλλαγές στην Ασία, το αμερικανικό σημείο αναφοράς του αργού West Texas Intermediate, παράδοσης Μαρτίου, ενισχυόταν κατά 0,9%, στα $31,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ, παράδοσης Απριλίου, σημείωνε επίσης άνοδο 0,9%, στα $34,38.

Η τιμή του αργού πετρελαίου κυμάνθηκε μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους μετά την ανακοίνωση από τις μεγαλύτερες σε παραγωγή πετρελαίου χώρες, Σαουδική Αραβία και Βενεζουέλα, για την έναρξη χθες Κυριακή συνομιλιών με άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες με στόχο την αύξηση των τιμών.

Η βουτιά των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά 12 ετών – λόγω της ύπαρξης σημαντικής προσφοράς, της μειωμένης ζήτησης και του ισχυρού δολαρίου - έχει πλήξη τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο όπως τη Βενεζουέλα και τη Νιγηρία, οι οποίες στηρίζονται στα έσοδα από την πώληση πετρελαίου για να τροφοδοτούν τις οικονομίες τους.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top