ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κούρεμα» στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων καταγγέλει η ΕΚΥΣΥ

«Κούρεμα» στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων καταγγέλει η ΕΚΥΣΥ

Πέραν από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι στον τομέα της υγείας και το πλήγμα που έχουν υποστεί στο βιοτικό τους επίπεδο, το οποίο ξεπερνά το 30%, οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν υποστεί νέα μείωση στη μικρή επιταγή, ενώ από κάποιους έχει αποκοπεί εντελώς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι διαπίστωσαν με την πληρωμή της σύνταξής τους αρχές Φεβρουαρίου ότι μειώθηκε η μικρή επιταγή, ενώ χιλιάδες άλλοι δεν την έλαβαν καθόλου.

Η ΕΚΥΣΥ, συνεχίζει η ανακοίνωση, διερευνώντας το σοβαρό αυτό πρόβλημα, πήρε απάντηση από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εργασίας ότι στο εισόδημα των δικαιούχων, πέραν από τη σύνταξη η κυβέρνηση έχει προσθέσει και τόκους από καταθέσεις που έχουν για το 2014.

`Οπως αναφέρεται, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, υποβάλλοντας αίτηση για το ΕΕΕ, ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλουν σχετική εξουσιοδότηση για να μπορεί η κυβέρνηση να πληροφορηθεί από τις τράπεζες και να υπολογίσει στο εισόδημά τους μέχρι και το τελευταίο ευρώ που προέρχεται από τόκους.

Όπως είναι γνωστό, προστίθεται, η ΕΚΥΣΥ υπέβαλε προς την Υπουργό Εργασίας την απαίτηση να μην υπολογίζονται οι τόκοι μέχρι 1500 ευρώ, ούτε η χορηγία από τον ΚΟΑΠ. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Υπουργός δεν αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΚΥΣΥ και "το κόψε-κόψε από τα δικαιώματα των συνταξιούχων δεν έχει τελειωμό".

Η ΕΚΥΣΥ, αναφέρεται, κατήγγειλε πως η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη και ηθελημένα αγνοεί τους λόγους για τους οποίους οι χαμηλοσυνταξιούχοι υποχρεώθηκαν και με δυσκολίες κάποιοι τα κατάφεραν να έχουν κάποιες αποταμιεύσεις, για να τις χρησιμοποιήσουν στα δύσκολα χρόνια που είναι υποχρεωμένοι να έχουν πάρα πολλές ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή σοβαρές εγχειρήσεις, τις οποίες δυστυχώς το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει.

Η ΕΚΥΣΥ διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τα έντονα διαβήματά της προς όλους τους αρμοδίους και τις δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αν δεν υπάρξουν σύντομα εξελίξεις. 
 

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top