ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καζάνι που βράζει η Συρία – Πενήντα στόχους χτύπησε η Τουρκία

Καζάνι που βράζει η Συρία – Πενήντα στόχους χτύπησε η Τουρκία

Πενήντα στόχους στη Συρία χτύπησε ο τουρκικός στρατός, κάνοντας πάνω από 100 βολές όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στην Τουρκία

Οι επιθέσεις της Τουρκίας έγιναν από το Κιλίς εναντίον των Κούρδων της Συρίας PYD και από το Χατάι εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ είπε ότι έγιναν χτυπήματα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, προσθέτοντας ότι τα χτυπήματα έγιναν στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής καθώς είχαν πέσει όλμοι στο τουρκικό έδαφος από τους κουρδικές δυνάμεις της Συρίας αλλά και από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, υπάρχουν πληροφορίες ότι το PYD ετοιμάζεται να χτυπήσει το Αζέζ ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χτυπά την αεροπορική βάση Μινίγκ μέχρι να φύγουν από εκεί οι κουρδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό η τουρκική πλευρά δεν είχε απώλειες.

Παρά τις εκκλήσεις των Αμερικανών προς την Τουρκία να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς εναντίον του PYD αλλά και τις εκκλήσεις τους προς το PYD να σταματήσουν να προωθούνται προς το βόρειο μέρος της Τουρκίας καμιά πλευρά δεν φαίνεται να υποχωρεί. Η Τουρκία επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έθεσε προχθές δια του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου για αποχώρηση των Κούρδων της Συρίας από την αεροπορική βάση Μινίγκ. Είναι γνωστό ότι η Τουρκία δεν θέλει τη δημιουργία κουρδικού διαδρόμου στη Συρία.

Οι μάχες έχουν επεκταθεί και στην πόλη Τελ Ριφάτ όπου είναι το προπύργιο της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία στηρίζεται από την Τουρκία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι της Συρίας ετοιμάζονται να μπουν στην πόλη με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας. Χθες η ρωσική αεροπορία έκανε 30 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Τελ Ριφάτ.

Στο μεταξύ ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών Συρίας με επιστολή του στον ΟΗΕ καταγγέλλει ότι η Τουρκία μπήκε με χερσαίες δυνάμεις στη Συρία - με 12 φορτηγά καμουφλαρισμένα με βαρύ οπλισμό από Κίλις - οι τουρκικές πηγές το διαψεύδουν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουρκικά αεροσκάφη έχουν απογειωθεί από τη βάση Ντιγιάρμπακιρ και κατευθύνονται άλλα προς το Ιράκ και άλλα προς τη Συρία.

Επίσης άλλες πηγές αναφέρουν πως η Σαουδική Αραβία έπειτα από τα πολεμικά αεροσκάφη της που έστειλε στην βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας τώρα ετοιμάζεται να στείλει και χερσαίες δυνάμεις στην Τουρκία μαζί με άλλες 20 αραβικές χώρες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top