ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «εγωισμούς» του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, κάνει λόγο ο Γ. Λιλλήκας

Για «εγωισμούς» του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, κάνει λόγο ο Γ. Λιλλήκας

Για "εγωισμούς" του Προέδρου της Δημοκρατίας που μπορεί να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά όχι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επαναξιολογήσει την πολιτική του στο Κυπριακό. Παράλληλα, χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον τρίτο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας πως αποτελεί καθαρά κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της Συμμαχίας σήμερα, ο κ. Λιλλήκας είπε πως σε αυτή την επαναξιολόγηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να λάβει υπόψη τις εξελίξεις στην περιοχή μας, την επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι σε όλους τους γείτονες της αλλά και την αδιαλλαξία της στο Κυπριακό.

Επίσης, είπε, σε αυτή την επαναξιολόγηση θα μπορούσε να συμβάλει και το Εθνικό Συμβούλιο, αν ο Πρόεδρος δεν το είχε οδηγήσει σε αχρηστία. “Οι εγωισμοί μπορεί να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα εθνικά μας συμφέροντα”, είπε.

Τρίτος γύρος αδειοδότησης

Ο κ. Λιλλήκας χαιρέτισε τη απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στο τρίτο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ.

“Πρόκειται για μια θετική κίνηση από την οποία μπορούν να προκύψουν μόνο οφέλη. Ιδιαίτερα δεδομένης της στασιμότητας, για να μην πω του αδιεξόδου, που παρουσιάζεται σήμερα στις συνομιλίες”, είπε.

Πρόσθεσε πως εάν η Κυβέρνηση ακολουθούσε την πολιτική της αδράνειας, όπως έπραξε τους προηγούμενους μήνες στο θέμα των υδρογονανθράκων και συγκεκριμένα στις έρευνες της ENI, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσαμε το ζήτημα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου σε ομηρία από την Τουρκία και διασύνδεση του με τη λύση του Κυπριακού.

“Το ζήτημα των υδρογονανθράκων είναι καθαρά κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι δικοινοτικό ζήτημα και ως εκ τούτου ορθά πράττει η Κυβέρνηση να ασκήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τώρα που είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, μετά και την ανακάλυψη του κοιτάσματος ΖΟΡ, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορέσει να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη αλλά και να κατοχυρώσει έμπρακτα τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ”, είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top