ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Oικολόγοι: Ικανοποίηση για την έρευνα για τους αεροψεκασμούς

Oικολόγοι: Ικανοποίηση για την έρευνα για τους αεροψεκασμούς

Ικανοποίηση εξέφρασαν οι αγροτικές οργανώσεις και το Κίνημα Οικολόγων για την απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να διενεργηθεί έρευνα σε σχέση με τους αεροψεκασμούς που δυνατόν να γίνονται στην ατμόσφαιρα από αεροσκάφη που κάνουν χρήση τις Βρετανικές Βάσεις και το ενδεχόμενο να αλλοιώνουν την ικανότητα της ατμόσφαιρας σε βροχή.

Σε δηλώσεις μετά από συζήτηση από την Επιτροπή των πιθανών περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκύπτουν από την επέμβαση στις κλιματολογικές συνθήκες με την εφαρμογή της γεωμηχανικής και τους αεροψεκασμούς (chemtrails), που ενέγραψε προς συζήτηση ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι οι υποψίες για τη διενέργεια των αεροψεκασμών κερδίζουν έδαφος και χαιρέτισε τη δέσμευση του Υπουργού Γεωργίας ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την έρευνα.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι η έρευνα δεν θα αποτελέσει στάχτη στα μάτια των διαμαρτυρόμενων κατοίκων και οργανωμένων συνόλων και ότι θα διενεργηθεί μελέτη από επιστήμονες και με βάση τα αποτελέσματα θα ληφθούν πρακτικά μέτρα από την Κυβέρνηση προς αυτούς που διενεργούν τους αεροψεκασμούς.

Ο κ. Περδίκης παρατήρησε ότι όταν υπάρξουν οργανωμένες αντιδράσεις για τους ψεκασμούς αυτοί ξαφνικά τερματίζονται και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι η ερμηνεία που δίνουμε και είναι η πλέον τεκμηριωμένη, είναι ότι οι ψεκασμοί διενεργούνται στο πλαίσιο πειραμάτων για έλεγχο των καιρικών συνθηκών (γεωμηχανική).

Ο Βουλευτής των Οικολόγων είπε ότι οι ψεκασμοί πιθανόν να συνδέονται με κατασκοπεία και το σύστημα ραντάρ στις Βρετανικές Βάσεις. Εξηγώντας ότι οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν το σήμα των ραντάρ γίνονται οι ψεκασμοί ώστε να υποστηριχθεί το σύστημα παρακολούθησης.

Είπε ακόμα ότι κάποιες θεωρίες για τους αεροψεκασμούς επεκτείνονται και στον έλεγχο του μυαλού των ανθρώπων, τις οποίες όπως ανέφερε το Κίνημα θεωρεί παρατραβηγμένες.

Ανέφερε επίσης ότι οι Βρετανικές Βάσεις αρνούνται κάθε συμμετοχή, ωστόσο ανέφερε ο τύπος των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται δείχνει ότι χρησιμοποιούν τις Βρετανικές Βάσεις.

Ο ΓΓ της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας, μιλώντας εκ μέρους όλων των αγροτικών οργανώσεων, ανέφερε ότι το αγροτικό κίνημα ανησυχεί ιδιαίτερα για τα όσα ακούγονται από πιθανούς αεροψεκασμούς που επηρεάζουν τις κλιματικές αλλαγές στον τόπο.

Μετά και τις καταγγελίες της ΕΚΑ, ο Υπουργός Γεωργίας με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος ενημέρωσε την Επιτροπή ότι έδωσε οδηγίες προς τα αρμόδια τμήματα να προχωρήσουν σε επιστημονική έρευνα, συνέχισε ο κ. Χάμπας, προσθέτοντας ότι η έρευνα πρέπει να υποστηριχθεί με όλα τα εργαλεία που θα αποδείξουν κατά πόσο συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν αεροψεκασμοί.

“Ανησυχούμε έντονα επειδή παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι σημερινές θερμοκρασίες” ανέφερε, προσθέτοντας ότι στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ακούστηκαν επιστημονικές απόψεις που προσεγγίζουν το θέμα με σοβαρότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top