Οι μειώσεις τιμών σε φρέσκα λαχανικά, ηλεκτρισμό και πετρελαιοειδή έφεραν πτώση στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή

Οι μειώσεις τιμών σε φρέσκα λαχανικά, ηλεκτρισμό και πετρελαιοειδή έφεραν πτώση στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή

Αυξημένες οι τιμές στην ένδυση - Μείωση και στον πληθωρισμό

Πτωτικά κινήθηκε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον μήνα Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα ο δείκτης σημείωσε μείωση 0,78 μονάδες ή 0,80% και έφθασε στις 97,24 μονάδες σε σύγκριση με 98,02 τον Ιανουάριο 2016.  

Αυτό οφείλεται κυρίως σε μειώσεις των τιμών ορισμένων φρέσκων λαχανικών, του ηλεκτρισμού και των πετρελαιοειδών. Αυξήσεις σημειώθηκαν κυρίως στις τιμές ορισμένων ειδών ένδυσης. 


Ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2016 μειώθηκε με ρυθμό -2,6% σε σύγκριση με -1,3% τον Ιανουάριο 2016. Αντίστοιχα, ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2015 μειώθηκε με ρυθμό -1,4%. 


Με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2016, ο ΔΤΚ έχει ως νέο έτος βάσης το 2015=100 και η ταξινόμηση των αγαθών και των υπηρεσιών γίνεται βάσει της κωδικοποίησης ΕCOICOP αντί της κωδικοποίησης COICOP 4. Οι αλλαγές αυτές γίνονται για σκοπούς συγκρισιμότητας του εγχώριου ΔΤΚ με τον Εν.ΔΤΚ. 


Η διακύμανση του Δείκτη κατά τους τελευταίους δύο μήνες όπως και η ποσοστιαία μεταβολή σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί: 


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE