Εγκαίνια του μoυσείου «Εθνικής Ιστορίας των T/K» ανήμερα της εισβολής

Εγκαίνια του μoυσείου «Εθνικής Ιστορίας των T/K» ανήμερα της εισβολής

Το παράνομο πανεπιστήμιο της Κερύνειας σε συνεργασία με το «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολής, προτίθενται να ιδρύσουν από κοινού μουσείο αφιερωμένο στην «Εθνική Ιστορία των Τ/Κ».

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Τα εκθέματα αναμένεται να αποτελούνται κυρίως από φωτογραφικό υλικό, το οποίο ανέλαβε ομάδα, απαρτιζόμενη από καθηγητές των δύο ιδρυμάτων, να συλλέξει. Το υλικό θα αφορά την περίοδο από την Οθωμανική κυριαρχία του 1571, μέχρι σήμερα.

Αυτό που ενοχλεί στην όλη ιστορία είναι η ημερομηνία που έχει προκαθοριστεί για τα εγκαίνια, η οποία βάσει πληροφοριών του «Πολίτη», θα είναι η 20η Ιουλίου, δηλαδή ανήμερα της τουρκικής εισβολής του 1974.

Σημειωτέον βεβαίως ότι η πρωτοβουλία αυτή απαρτίζεται, αν όχι στο σύνολο της, σε συντριπτικό ποσοστό από Τούρκους και αποτελεί μια προσπάθεια αποτύπωσης του έργου τους σε σχέση με τους Τ/Κ. Το έργο αυτό, αμφισβητείται κατά πόσον είναι θετικά κείμενο προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και μάλλον στην εξολόθρευση αυτού του σκεπτικισμού αποσκοπεί η όλη προσπάθεια… 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ιδού αναλυτικά τα οχτώ μέτρα-«ανάσα» από τον ΠτΔ: Απαλλαγή ΦΠΑ, μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα - Όσα περιλαμβάνει το πακέτο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα  δέσμη οκτώ μέτρων για τη στήριξη των Κυπρίων πολιτών και της οικονομίας, ως απάντηση στις επιπτώσεις που προκαλεί η πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE