Εγκαίνια του μoυσείου «Εθνικής Ιστορίας των T/K» ανήμερα της εισβολής

Εγκαίνια του μoυσείου «Εθνικής Ιστορίας των T/K» ανήμερα της εισβολής

Το παράνομο πανεπιστήμιο της Κερύνειας σε συνεργασία με το «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολής, προτίθενται να ιδρύσουν από κοινού μουσείο αφιερωμένο στην «Εθνική Ιστορία των Τ/Κ».

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Τα εκθέματα αναμένεται να αποτελούνται κυρίως από φωτογραφικό υλικό, το οποίο ανέλαβε ομάδα, απαρτιζόμενη από καθηγητές των δύο ιδρυμάτων, να συλλέξει. Το υλικό θα αφορά την περίοδο από την Οθωμανική κυριαρχία του 1571, μέχρι σήμερα.

Αυτό που ενοχλεί στην όλη ιστορία είναι η ημερομηνία που έχει προκαθοριστεί για τα εγκαίνια, η οποία βάσει πληροφοριών του «Πολίτη», θα είναι η 20η Ιουλίου, δηλαδή ανήμερα της τουρκικής εισβολής του 1974.

Σημειωτέον βεβαίως ότι η πρωτοβουλία αυτή απαρτίζεται, αν όχι στο σύνολο της, σε συντριπτικό ποσοστό από Τούρκους και αποτελεί μια προσπάθεια αποτύπωσης του έργου τους σε σχέση με τους Τ/Κ. Το έργο αυτό, αμφισβητείται κατά πόσον είναι θετικά κείμενο προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και μάλλον στην εξολόθρευση αυτού του σκεπτικισμού αποσκοπεί η όλη προσπάθεια… 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE