ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Τελείωσε η περίοδος της κηδεμονίας, ξεκινά η περίοδος της μεγάλης ευθύνης

Γεωργιάδης: Τελείωσε η περίοδος της κηδεμονίας, ξεκινά η περίοδος της μεγάλης ευθύνης

Το δίλημμα μεταξύ της συνέχισης της προσπάθειας εξυγίανσης ή του εφησυχασμού στην μετά το μνημόνιο εποχή έθεσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΑΣΕΤ ΑΤΗΚ.

«Η περίοδος της κηδεμονίας τέλειωσε. Η περίοδος της μεγάλης ευθύνης τώρα ξεκινά», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «Και είτε θα παραμείνουμε σταθεροί και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με συνέπεια και με σοβαρότητα, είτε θα παρασυρθούμε στην επανάπαυση και τον εφησυχασμό για να διολισθήσουμε σιγά-σιγά σε ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας και αστάθειας».

«Και σε αυτό», είπε, «η θέση και η στάση της κυβέρνησης είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη».

Όπως είπε, σε κάθε περίπτωση τις αποφάσεις για την CYTA καλούμαστε να τις λάβουμε με δική μας ευθύνη, χωρίς παρεμβάσεις τρίτων.

«Αυτό το δικαίωμα το έχουμε επανακτήσει όχι μέσα από την δογματική άρνηση και τα συνθήματα που κάποιοι μας σέρβιραν, αλλά μέσα από την αποφασιστική εφαρμογή ενός προγράμματος εξυγίανσης, μεταρρυθμίσεων και αλλαγών», είπε.

Σε καθοριστικό σταυροδρόμι η Cyta

Στην ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο, ή τουλάχιστο πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι η CYTA βρίσκεται σήμερα σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι επιλογών».

«Οι αποφάσεις που καλούμαστε να λάβουμε στο επόμενο διάστημα, οι επιλογές που θα προκριθούν, θα κρίνουν την μελλοντική πορεία και προοπτική του οργανισμού», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η Cyta χρειάζεται ένα συνεργάτη, ένα μεγάλο οργανισμό με σχετική εμπειρία, με εξειδίκευση, με σημαντικές συνέργειες που θα προκύψουν μέσα από την επένδυση και συμμετοχή του», προσθέτοντας πως «αυτό για μας δεν είναι ξεπούλημα δημοσίου πλούτου, είναι διασφάλιση του».

Επανέλαβε πως η Κυβέρνηση δεν έχει ένσταση στη διατήρηση σημαντικού μεριδίου συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο από το κράτος αφού αυτό θα είναι ουσιαστικά και μερίδιο συμμετοχής στα μελλοντικά κέρδη, όπως είπε.

«Αλλά θεωρούμε πως για να υπάρχουν κέρδη και στο μέλλον θα πρέπει με τέτοιες αποφασιστικές κινήσεις να αντιστραφεί η πορεία συρρίκνωσης των εσόδων, να διατηρηθούν τα μερίδια αγοράς και να αποτραπούν με τρόπο οριστικό φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατάχρησης. Έτσι διαφυλάσσεται ο δημόσιος πλούτος, οι προοπτικές και οι θέσεις εργασίας», τόνισε.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η κυβέρνηση επικρίνεται γιατί φρόντισε να διασφαλίσει στο έπακρο εργασιακά δικαιώματα και προοπτικές.

«Ήταν μια συνειδητή απόφαση, που σχετίζεται με την ξεκάθαρη θέση μας ότι η διαδικασία προσέλκυσης στρατηγικού συνεργάτη καθόλου δεν θα πρέπει και δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα υφιστάμενα δικαιώματα, το καθεστώς και την προοπτική των εργαζομένων», είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε και κάθε άλλη λογική και εφαρμόσιμη ρύθμιση που ενδεχομένως τεθεί ενώπιων μας.

«Άλλο όμως η διασφάλιση των καλώς νοούμενων δικαιωμάτων των εργαζομένων και άλλο να θεωρούμε ότι μπορούμε να πορευτούμε προς το μέλλον παραμένοντας δέσμιοι δομών και διαδικασιών περασμένων δεκαετιών», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top