ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ – ΑΦΡΙΚΑ: «Γιος πρώην Υπουργού με ακάλυπτες επιταγές»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ – ΑΦΡΙΚΑ: «Γιος πρώην Υπουργού με ακάλυπτες επιταγές»

Το ατύχημα στη Λευκωσία κατά το οποίο ο 19χρονος οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ κτύπησε έξι αυτοκίνητα, οι εξελίξεις στο τ/κ Δημοκρατικό Κόμμα μετά και τις παραιτήσεις «βουλευτών» αλλά και τα χρέη γιου τέως «υπουργού» λόγω της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Ο γιος του `υπουργού` και οι ακάλυπτες επιταγές” αναφέρει ότι ο γιος του πρώην “υπουργού” και νυν “βουλευτή” Αχμέτ Κασίφ έχει εκδώσει πέραν των ακάλυπτων 26 επιταγών. Ο Μπορκέ Κασίφ είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας. Γράφει ακόμα ότι ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κερύνεια συνεχίζει να μολύνει τη θαλάσσια περιοχή γύρω του αφού σωλήνες από τις κτηριακές του εγκαταστάσεις καταλήγουν στη θάλασσα με απόβλητα. Αναφορά γίνεται και στο ατύχημα στην κατεχόμενη Λευκωσία και γράφει ότι τρία πρόσωπα τραυματίστηκαν.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Και στους εκπροσώπους (των “πρεσβειών”) αυτοκίνητα πολυτελείας” αναφέρει ότι και εκτός των “πρόξενων” των κατεχομένων σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, που τους παραχωρούνται υπηρεσιακά οχήματα πολυτελείας, τώρα δίνονται οχήματα πολυτελείας και σε εκπροσώπους. Γράφει ακόμα ότι 19χρονος υπό την επήρεια αλκοόλ ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα σε περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του και να προσκρούσει σε έξι αυτοκίνητα που περίμεναν σε φώτα τροχαίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία πρόσωπα. Αναφέρει ακόμα ότι το “πανεπιστημιακό” νοσοκομείο του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής κατάφερε για ακόμα μια φορά να εφαρμόσει καινοτόμες μεθόδους σε επεμβάσεις. Αυτή τη φορά εφάρμοσε νέους τρόπους χειρουργικής και λαπαροσκοπικής επέμβασης σε γυναικολογικά προβλήματα αλλά και σε θέματα αφαίρεσης καρκινικών όγκων.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Οι εθνικές δυνάμεις καταρρέουν – Ένταση μεταξύ ΚΚΕ -ΔΚ” αναφέρεται στις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό στα κατεχόμενα και γράφει ότι οι “βουλευτές” που παραιτήθηκαν από το τ/κ Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζουν πολιτικές του Κόμματος Εθνικής Ενότητας όμως ο ηγέτης του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς, αποκλείει μια συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων. Γράφει ακόμα ότι πέραν των 65 νεκρών και 300 τραυματιών άφησε πίσω της η βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά. Αλλού κάνει αναφορά στο τροχαίο στην κατεχόμενη Λευκωσία και γράφει ότι η “αστυνομία” προβαίνει σε εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν ο 19χρονος οδηγός έκανε και χρήση ναρκωτικών εκτός από αλκοόλ.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Άρχισε και πάλι το Κυπριακό να ζεσταίνεται” αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών και προσθέτει ότι ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί θα επισκεφτεί εντός Απριλίου το Βερολίνο και το Λονδίνο, όπου θα έχει επαφές. Αναφέρει ακόμα ότι άρχισαν οι συζητήσεις και επαφές των κατεχομένων με την Τουρκία για το θέμα της σύνδεσης της ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο. Γράφει ακόμα ότι ο 19χρονος οδηγός μετά τη σύγκρουση του οχήματος του με άλλα έξι κατέβηκε από το αυτοκίνητο και λόγω της υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ που κατανάλωσε “δεν στεκόταν στα πόδια του”.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Στόχος τουλάχιστον 15 δήμοι” αναφέρεται σε δηλώσεις του “υπουργού” εσωτερικών Ασίμ Ακάνσοϊ σχετικά με θέματα που αφορούν το “υπουργείο”. Σύμφωνα με τον Ακάνσοϊ, θα γίνουν μεταρρυθμίσεις στην “τοπική” αυτοδιοίκηση και τουλάχιστον 15 “δήμοι” θα παύσουν να είναι “δήμοι”. Γράφει ακόμα ότι πέραν των 65 είναι οι νεκροί σε λούνα παρκ στο Πακιστάν, όπου έγινε βομβιστική επίθεση. Αναφορά γίνεται και στο ατύχημα στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε βίαια σε άλλα έξι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία πρόσωπα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top