ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: Θα συνεχίσω άοκνα τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού

Πρόεδρος: Θα συνεχίσω άοκνα τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού

Διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει άοκνα τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης του Κυπριακού που θα επανενώνει την Κύπρο και θα δημιουργεί συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για το σύνολο του κυπριακού λαού, δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην κυπριακή ομογένεια της Βρετανίας.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Αντώνη Γερολέμου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συνεχιζόμενη στήριξη της κυπριακής κοινότητας της Βρετανίας στις προσπάθειές του για επίλυση του εθνικού προβλήματος.

Με αφορμή πρόσφατο σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Αδελφότητας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει αρχικά τις ευχαριστίες του προς τον κ. Γερολέμου, τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη της παροικιακής οργάνωσης.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητική η στήριξη που προσφέρεται στην πατρίδα μας και σε εμένα προσωπικά από τον εθνικό φάρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας, την οποία συνέστησαν και λάμπρυναν οι συμπατριώτες μας απόδημοι που βρήκαν καταφύγιο στη φιλόξενη χώρα της Μεγάλης Βρετανίας», σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης.

Στη συνέχεια εκφράζει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της κυπριακής πολιτείας και του κυπριακού λαού προς όλους τους απόδημους που «χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς επιδιώξεις» είναι συμπαραστάτες στην προώθηση της εθνικής υπόθεσης και στον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή και για επανένωση του νησιού.

«Αισθανόμενος δίπλα μου τη δική σας στήριξη και βοήθεια, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσω άοκνα τις προσπάθειές μου για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού που θα επανενώνει την πατρίδα μας, θα τερματίζει τον εποικισμό και τον εκτουρκισμό των κατεχομένων εδαφών μας, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τον τουρκικό στρατό κατοχής και θα δημιουργεί συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για το σύνολο του λαού μας», καταλήγει η ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top