ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό ζητά ο Ν. Παπαδόπουλος

Αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό ζητά ο Ν. Παπαδόπουλος

Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό, που θα έχει ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέδειξε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφέροντας πως αυτό είναι το μόνο πλεονέκτημα που έχουμε στα χέρια μας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δυστυχώς εντείνει καθημερινά την αδιαλλαξία της στο Κυπριακό, με αποτέλεσμα αυτή η συμπεριφορά της να οδηγήσει σε τέλμα τις διαπραγματεύσεις. 

Όμως, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, εκτός διαπραγματεύσεων η τουρκική πλευρά επιδίδεται σε μια εκστρατεία αναβάθμισης του ψευδοκράτους και του κατοχικού ηγέτη αφού - όπως είπε- έχει ήδη διευθετηθεί σειρά επαφών σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.  

Πρώτιστο μέλημα της Τουρκίας είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτουςκαι όχι η επίλυση του Κυπριακού, κατέληξε  ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα διαπιστώνουμε όταν κάποιοι εδώ στην Κύπρο συνεχίζουν να επιμένουν ότι η Τουρκία θέλει λύση και ότι οι Ε/κ είναι το πρόβλημα. 

Οικονομία
------

Ο Νικόλας Παπαδόπουλοςς, ο οποίος μιλούσε μετά την προεκλογική συγκέντρωση στην προσφυγική συνοικία του Μουττάλου, αναφέρθηκε και  στην κατάσταση της οικονομίας του τόπου.

Δήλωσε πως παρόλο που η Κύπρος βγήκε επίσημα από το μνημόνιο, ωστόσο δεν βγήκε από την κρίση. 

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά προκειμένου να βελτιωθεί η πραγματική οικονομία.

Αυτό που ο τόπος χρειάζεται, είπε, είναι μια οικονομία ανάπτυξης, η οποία θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας.

Η φτώχεια, η ανισότητα και η ανεργία εξακολουθούν να υπάρχουν στην Κύπρο και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, δήλωσε. 

Εκλογές
----
Το ΔΗΚΟ, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, έχει καταθέσει ήδη δικές του προτάσεις και είναι έτοιμο να συνεργαστεί με οποιονδήποτε συμμερίζεται τις δικές του αγωνίες και εισηγήσεις. Πρωταρχικός στόχος και σκοπός του ΔΗΚΟ, δήλωσε, είναι βγει ο λαός από τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα.

Σχολιάζοντας την απαξίωση των νέων προς την πολιτική και τα πολιτικά πρόσωπα και την αδιαφορία που επιδεικνύουν να προσέλθουν στις κάλπες, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως κατανοεί την πικρία και την απογοήτευση του κόσμου, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού οδήγησαν τον τόπο σε χρεοκοπία. 

Όμως, συνέχισε, “όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί που απέχουν από την πολιτική σήμερα στην ουσία υποστηρίζουν την πολιτική που θα εφαρμοστεί και θα επιβληθεί μετά τις εκλογές”. 

Κάλεσε, τέλος, όλους να προσέλθουν στις κάλπες και ιδιαίτερα τους νέους διότι “αν δεν πάμε εμείς στις εκλογές θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς”, όπως είπε. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top