ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσίασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη εισηγήσεις για οικονομία

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσίασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη εισηγήσεις για οικονομία

Τις προτάσεις του ΔΗΚΟ για την οικονομία και την ανάπτυξη υπέβαλε την Τρίτη ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο ύστερα από πρωτοβουλία του ΔΗΚΟ.

“Ζητήσαμε τη συνάντηση για να παρουσιάσουμε στον Πρόεδρο τις προτάσεις μας για την οικονομία, για μια πραγματική ανάπτυξη και την άρση ορισμένων αδικιών που δυστυχώς επιβλήθηκαν στον λαό μας λόγω του μνημονίου” είπε, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ είναι στη διάθεση της Κυβέρνησης για συζήτηση των προτάσεων με στόχο να βρεθούν κοινές συνισταμένες που θα επιτρέψουν την πρόοδο και την έξοδο από το οικονομικό αδιέξοδο.

Οι προτάσεις, είπε, αφορούν μεταξύ άλλων την χρησιμοποίηση του 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια για να αποζημιωθούν κάποιες ομάδες `που έχουν πληρώσει τα λάθη άλλων` όπως οι κάτοχοι των αξιογράφων τα ταμεία συντάξεων, τα ταμεία πρόνοιας, οι κουρεμένοι Κύπριοι καταθέτες. Επίσης, είπε ότι εισηγήθηκαν όπως το 2% του προϋπολογισμού να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέχρις ότου η ανεργία κατεβεί κάτω από το 5%, να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και έχουν εισηγηθεί μια ενδιάμεση λύση στην απουσία της εφαρμογής του ΓΕΣΥ να δοθεί μια φορολογική απαλλαγή σε κάθε οικογένεια της τάξης των 5,000 ευρώ στο φορολογητέο εισόδημα έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί κάπως το βάρος για εκείνες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Οπως ανέφερε, κατά τη συνάντηση συζήτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κάποιες από τις εισηγήσεις και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος πρότεινε όπως το ΔΗΚΟ συνεχίσει τη συζήτηση με τον Υπουργό Οικονομικών κάτι που ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα θα το επιδιώξει.

Κυπριακό
----------

Σε σχέση με το Κυπριακό, είπε ότι έγινε μια ενημέρωση από τον Πρόεδρο και ότι ο ίδιος του επανέλαβε το αίτημα του ΔΗΚΟ για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι “ θεωρούμε ότι δεν είναι αποτελεσματικό να ενημερώνονται κατ`ιδίαν σε χωριστές συναντήσεις οι αρχηγοί των κομμάτων. Θεωρούμε ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να τυγχάνουν μιας συλλογικής διαβούλευσης”.

“Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις και άλλων κομμάτων ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τις δικές μας εισηγήσεις όπως η δική μας εισήγηση να δεσμευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι το πρώτο άρθρο της λύσης του Κυπριακού να προνοεί ρητά για τη συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμείς καλούμε τους πάντες να τοποθετηθούν δημόσια σε αυτή την εισήγηση” είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη θέση ότι δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση από πλευράς της Τουρκίας, αντίθετα, παρατηρείται “μια συνεχιζόμενη αδιαλλαξία, εχθρικές κινήσεις, ένα νέο οικονομικό πρωτόκολλο, προσπάθειες πολιτογράφησης δεκάδων χιλιάδων εποίκων, διασύνδεση των κατεχομένων με νερό, ηλεκτρισμό, αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάποιοι επιμένουν να διαφημίζουν τον κατοχικό ηγέτη και να μας λένε πως υπάρχει πρόοδος. Εμείς δεν διαπιστώνουμε τέτοια πρόοδο”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top