ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΕΚ: «Η πορεία προς το Γολγοθά, η θυσία, η ταφή και η Ανάσταση στέλνουν μηνύματα αφύπνισης, αισιοδοξίας, ελπίδας»

ΣΕΚ: «Η πορεία προς το Γολγοθά, η θυσία, η ταφή και η Ανάσταση στέλνουν μηνύματα αφύπνισης, αισιοδοξίας, ελπίδας»

Μήνυμα αφύπνισης, λίγες μέρες πριν την Ανάσταση του Χριστού, στέλνει η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) η οποία σημειώνει πως θα πρέπει να ξυπνήσουμε «από τα όσα καθημερινά μας αποκοιμίζουν και να διεκδικήσουμε αξιοπρέπεια, διαφάνεια, αξιοκρατία και ένα καθαρό κράτος που δεν θα είναι σκεπασμένο από τα σκουπίδια, τις μίζες και τα απόβλητα».

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ αναφέρει ότι «αυτή την περίοδο η Κύπρος και ο λαός της χρειάζονται περισσότερη αλήθεια και λιγότερη δημαγωγία, περισσότερη ηθική σ’ όλα τα επίπεδα και ένα αξιόπιστο πολιτικό σύστημα που δεν θα στηρίζεται σε ανίκανους και ανεπαρκείς πολιτικούς και τραπεζίτες».

Προσθέτει ότι «στο πνεύμα των ημερών, της σταυρικής θυσίας και της Ανάστασης, ας προσπαθήσουμε ο καθένας με το δικό του τρόπο να βοηθήσουμε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον ανάπηρο, το φτωχό, τον άνεργο, τον άρρωστο, τον άπορο».

Η ΣΕΚ αναφέρει ότι «η Κύπρος τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά και βιώνει μια τραγική κατάσταση σε πάρα πολλά επίπεδα, εθνικά, πνευματικά, οικονομικά, υλικά ενώ παντού υπάρχει ανικανότητα, διαπλοκή, ελλείμματα, ολιγοπιστία».

«Ανάλογη τραγικότητα βιώνει στο σύνολο του ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, αφού μόνιμα και φανερά πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο δυνάμεων που επιδιώκουν τη συρρίκνωση τους. Οι καιροί είναι πονηροί και δύσκολοι», συνεχίζει η ΣΕΚ.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «η πορεία προς το Γολγοθά, η σταυρική θυσία, η ταφή και η ζωηφόρος Ανάσταση στέλνουν μηνύματα αφύπνισης, αισιοδοξίας, ελπίδας» και αυτά τα μηνύματα θα πρέπει αξιοποιήσει ο καθένας «προς δικό του όφελος και όλοι μαζί προς όφελος της πατρίδας, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top