Ομήρου: «Προσηλωμένοι στο στόχο για οριστική έξοδο από την εθνική, οικονομική και θεσμική κρίση»

Ομήρου: «Προσηλωμένοι στο στόχο για οριστική έξοδο από την εθνική, οικονομική και θεσμική κρίση»

Ανάσταση, πηγή αισιοδοξίας, ελπίδας και αγωνιστικότητας.

Στη γιορτή της Ανάστασης, που αποτελεί πηγή αισιοδοξίας, ελπίδας και αγωνιστικότητας, ο λαός μας παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο στόχο για οριστική έξοδο από την εθνική, οικονομική και θεσμική κρίση, αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σε μήνυμα του με την ευκαιρία του Πάσχα.


Ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι ο κυπριακός Ελληνισμός για 42 σχεδόν χρόνια βιώνει τα πάθη και τα μαρτύρια της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του, προσμένοντας τη δική του ανάσταση και λύτρωση.


Στη δοκιμασία της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής, αναφέρει, προστέθηκε τα τελευταία χρόνια και η οικονομική και θεσμική κρίση.


Ο Πρόεδρος της Βουλής σημειώνει πως ενώπιον αυτών των προκλήσεων, των αντιξοοτήτων και των δοκιμασιών, ο λαός μας δεν κάμπτεται και δεν υποκύπτει, και ότι με τις ανεξάντλητες δυνάμεις του αντιστέκεται σε λογικές προσαρμογής, ηττοπάθειας, μοιρολατρίας, ενσωμάτωσης και παράδοσης.

«Με άρνηση αποδοχής των τετελεσμένων του 1974, με επιμονή σε λύση δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη. Με απόρριψη των πολιτικών της λιτότητας που οδήγησαν τόσο την Κύπρο όσο και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στην κοινωνική δυστυχία. Με εμμονή σε έξοδο από την οικονομική κρίση μέσα από πολιτικές ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και κοινωνική συνοχή. Με αδιαπραγμάτευτο αίτημα για κάθαρση, εξυγίανση και αναστήλωση και επανοικοδόμηση των θεσμών. Με αναγέννηση των εθνικών και κοινωνικών προοπτικών», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Βουλής.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE