Θα διαρκέσει μέρες η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

Θα διαρκέσει μέρες η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

Ξεκίνησε η πρώτη φάση, αναμένεται να ολοκληρωθεί ώσπου να πέσει η νύχτα

Μέχρι να αδειάσει ο καταυλισμός της Ειδομένης θα συνεχιστεί η επιχείρηση της αστυνομίας που ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί και αναμένεται, η πρώτη της φάση, να ολοκληρωθεί ώσπου να πέσει η νύχτα.

Η διαδικασία εκκένωσης θα διαρκέσει μερικές μέρες, ενώ, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας που έχουν ήδη ετοιμαστεί. Χώροι φιλοξενίας υπάρχουν μέχρι στιγμής για περίπου 6.500 άτομα και αναμένονται να δημιουργηθούν σύντομα και άλλα κέντρα, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους περίπου 10.000 ανθρώπους που «εγκλωβίστηκαν» στην περιοχή όταν έκλεισε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στον καταυλισμό ήταν ενημερωμένοι από χθες για την επιχείρηση με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται εντάσεις και όλα να βαίνουν ομαλά

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE