ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θερίζει αυτά που έσπειρε στο Κυπριακό»

Ν. Παπαδόπουλος: «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θερίζει αυτά που έσπειρε στο Κυπριακό»

Έντονη κριτική στην πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη, άσκησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε αρχικά πως οι απαράδεκτες ενέργειες των Ηνωμένων Εθνών και η υπουλότητα και η προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς, επιβάλλουν τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και τη διεξαγωγή σοβαρού διαλόγου για αλλαγή στρατηγικής. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε, πρέπει να παραδεχτεί πως η πολιτική του είναι λανθασμένη και πρέπει να προβεί σε αυτοκριτική.

«Η αναγόρευση του κατοχικού ηγέτη ως τη δήθεν «μοναδική ελπίδα για λύση του κυπριακού» ήταν λάθος, η υποστολή της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για να πάει να δει θέατρο στα κατεχόμενα, ήταν λάθος, η πρόσκληση του κατοχικού ηγέτη στο Νταβός, ήταν λάθος, η καλλιέργεια ενός ψευδεπίγραφου καλού κλίματος τη στιγμή που η Τουρκία κατέβαζε πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ μας, ήταν λάθος, η ανοχή ακόμη και η ενθάρρυνση, των επισκέψεων ξένων αξιωματούχων στο ούτω καλούμενο προεδρικό του κατοχικού ηγέτη, ήταν λάθος», είπε, και πρόσθεσε πως τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θερίζει αυτά που έσπειρε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης πως πριν από ένα μήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άνοιξε νέα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας και σαν ευχαριστώ σήμερα εισπράττει ένα νέο εξευτελισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Και όμως, συνέχισε, στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό συνεχίζουμε τα ίδια και συζητάμε μόνο τις πτυχές που ενδιαφέρουν την τουρκική πλευρά και όχι εκείνες που ενδιαφέρουν την Ελληνοκυπριακή πλευρά. «Δεν πάει άλλο. Απαιτείται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να αποφασίσουμε την αλλαγή στρατηγικής», είπε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top