ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χάθηκε ο φάκελος του Προδρόμου! – Είχε γίνει καταγγελία από κοπέλα το 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χάθηκε ο φάκελος του Προδρόμου! – Είχε γίνει καταγγελία από κοπέλα το 2012

Φάκελος υπόθεσης που «έδειχνε» ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου, προωθήθηκε στην εισαγγελία τον Φεβρουάριο του 2015, αλλά από τότε αγνοείται…

Του Φάνη Μακρίδη


Πιο συγκεκριμένα, μετά από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας την Παρασκευή (03/06) για υπόθεση σε βάρος πολιτικού προσώπου που έμεινε ξεχασμένη στα συρτάρια της Αστυνομίας για τρία χρόνια, ο Αρχηγός του σώματος, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, διέταξε σχετική έρευνα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (07/06): ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Ρίκκος «έχασε» τον φάκελο του Πρόδρομου!-Υπόθεση καταγγελίας κοπέλας από Λάρνακα το 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποινική υπόθεση σε βάρος πασίγνωστού πολιτικού «χάθηκε» στα συρτάρια της Αστυνομίας

Ο πολιτικός που φέρεται να κρύβεται πίσω από το fb της κοπέλας το 2012 – Αστυνομία: «Θα το εξετάσουμε»

Αυτή η έρευνα σύμφωνα με τις πληροφορίες κατέδειξε ότι ο φάκελος της εν λόγω υπόθεσης πράγματι προωθήθηκε στη Γενική Εισαγγελία στις 18 Φεβρουαρίου του 2015, ωστόσο παρά τα διαβήματα που έγιναν προς τη νομική υπηρεσία, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (06/06) παρέμενε αδιευκρίνιστο πού βρισκόταν. Μεσολάβησε κάποιο… αόρατο χέρι;

Τρία χρόνια μετά την καταγγελία…
Στο παρόν δημοσίευμα (06/06) αποκαλύπτουμε και το όνομα του πολιτικού προσώπου, που είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου. Όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει μετά από καταγγελία κοπέλας από την Λάρνακα που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2012 και διερεύνηση της Αστυνομίας, προέκυψε ότι πιθανόν να υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βάρος του κ. Προδρόμου. Και παρόλο που από τις 09 Μαΐου του 2013 υπήρχε εισήγηση να προωθηθεί ο φάκελος στη Γενική Εισαγγελία για τα περαιτέρω, εντούτοις έμεινε στα συρτάρια της Αστυνομίας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε και πήρε τελικά τον δρόμο για τη νομική υπηρεσία.

Τεκμήριο αθωότητας…
Ασφαλώς, δεν λέμε ότι είναι ένοχος ο κ. Προδρόμου. Δεν μπορούν να στήνονται λαϊκά δικαστήρια από το διαδίκτυο. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι εκεί και δεδομένο… Μάλιστα, ως ThemaOnline αποφύγαμε να δημοσιοποιήσαμε περισσότερα πριν από τρεις ημέρες, επικαλούμενοι λόγους που αφορούν τις αρχές του επαγγέλματός μας. Βλέποντας ωστόσο πως μετά το δημοσίευμα δεν υπήρξε ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, προβαίνουμε στην αποκάλυψη, στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον που «απαγορεύει» την ύπαρξη πολιτών δυο ταχυτήτων.

Το ιστορικό της καταγγελίας
Σημειώνεται πως όπως είχαμε γράψει και την Παρασκευή (03/06), στις 18 Φεβρουαρίου του 2012 κοπέλα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι άγνωστος είχε δημιουργήσει δυο δικά της προφίλ σε διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, στους λογαριασμούς αυτούς για την δημιουργία των οποίων είχε άγνοια δημοσιοποιούνταν στοιχεία της, όπως φωτογραφίες και προσωπικές πληροφορίες.

Η Αστυνομία κατέληξε στον Προδρόμου και μάλιστα στο πλαίσιο της διερεύνησης δέσμευσε  τον προσωπικό του υπολογιστή (lap top). Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το IP Adress από το οποίο δημιουργήθηκαν οι λογαριασμοί ανήκε στον ύποπτο.

Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε ικανοποιητική μαρτυρία για ποινική δίωξή του. Υπήρχε θέμα παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top