ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Στεφάνου: Κανένα σχέδιο δράσης από την Κυβέρνηση για το Brexit

Σ. Στεφάνου: Κανένα σχέδιο δράσης από την Κυβέρνηση για το Brexit

Η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κάνει την εργασία της για το Brexit, δηλώνει ο Σ. Στεφάνου.

Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ήδη προχωρήσει σε σχέδια δράσης για το Brexit σε σχέση με τις συνέπειες στην κυπριακή οικονομία, κάτι που δεν φαίνεται να έχει συμβεί, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Στεφάνου είπε πως το Brexit πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τις ηγεσίες της Ευρώπης καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες νιώθουν τα ελλείμματα δημοκρατίας που υπάρχουν και διευρύνονται, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πολύ περισσότερο, όπως είπε, που τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των λαών και της Ένωσης τις λαμβάνουν οι τεχνοκράτες μέσα στους 4 τοίχους των γραφείων τους στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, το δεύτερο που πρέπει να προβληματίσει την Ένωση είναι πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται και οι οποίες θεσμοθετούνται μέσα από οδηγίες και κανονισμούς θυματοποιούν τους πολλούς, προκαλούν φτώχεια, περιθωριοποίηση και μεγάλες ανισότητες.

“Εάν θέλουν λοιπόν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η ΕΕ να έχει προοπτική, θα πρέπει να αλλάξουν αυτές τις πολιτικές για να μπορέσουμε να μιλούμε για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, για μια Ευρώπη που να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τις εύλογες ανάγκες των ευρωπαϊκών λαών”, είπε.

Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες για την Κύπρο, ο κ. Στεφάνου είπε πως ήδη η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε κάνει τις εκτιμήσεις της και θα έπρεπε να είχε επεξεργαστεί συγκεκριμένα σχέδια δράσης αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζεται η προοπτική του Brexit και θα έπρεπε να έχει μια πλήρη εικόνα σε σχέση με τις συνέπειες. “Από τα κυβερνητικά χείλη δεν έχουμε ακούσει τίποτα σχετικά και αυτό μας δημιουργεί την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση ενδεχομένως να μην έχει κάνει την εργασία που θα έπρεπε να είχε κάνει πριν ακόμα από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top