ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς νέα νομοθεσία για το κυνήγι και τους σκύλους πάει η Βουλή

Προς νέα νομοθεσία για το κυνήγι και τους σκύλους πάει η Βουλή

Στην Υπηρεσία Θήρας τα νομοθετήματα για το κυνήγι για να είναι στη Βουλή τον Σεπτέμβρη

Το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί που θα διέπουν τη νέα νομοθεσία για το κυνήγι και τους σκύλους κυνηγίου επεστράφη από τον Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην Υπηρεσία Θήρας, ώστε να προβεί σε επίσημη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες και να κατατεθεί εκ νέου στη Βουλή τον Σεπτέμβρη.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της 13ης Ιουλίου, και τη διεξαχθείσα συζήτηση επί του νομοσχεδίου και των κανονισμών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου ανέφερε ότι διαφάνηκε από την προηγούμενη συνεδρία του σώματος πως δεν έγινε σωστή δημόσια διαβούλευση και ότι η όποια διαβούλευση διενεργήθηκε ήταν άτυπη. Καταλήξαμε ότι θα ήταν καλό να πάει πίσω στην Υπηρεσία Θήρας και να γίνει η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς δημόσια διαβούλευση και την 21η Σεπτέμβρη το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί θα είναι στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος έγινε αποδεκτή από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Θήρας, ο οποίος αναγνώρισε την ανάγκη η ανεπίσημη διαβούλευση να καταστεί επίσημη, συνέχισε ο κ. Αδάμου, προσθέτοντας ότι σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο είναι καλό, αλλά περιέχει πρόνοιες με τις οποίες διαφωνούν ακόμα και τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας.

Εξήγησε ότι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, οι Δήμοι και Κοινότητες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έλαβαν μέρος στη δημόσια διαβούλευση και ανέφερε ότι στα νομοθετήματα περιέχονται πρόνοιες που ρυθμίζουν την κατανάλωση κρέατος κυνηγίου στα εστιατόρια, που εμπίπτει σε αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση κρέατος από κυνήγι, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ότι πρέπει να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση σε εστιατόρια.

Ο κ. Αδάμου ανέφερε περαιτέρω ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες για την επιβολή προστίμων σε αδικήματα που τώρα οδηγούνται στα Δικαστήρια, εξηγώντας πως, παρά το γεγονός ότι τα προβλεπόμενα εξώδικα θα είναι αρκετά ψηλά, διατυπώθηκαν απόψεις ότι υπάρχει άλλη βαρύτητα στην παράβαση με προσαγωγή του παραβάτη ενώπιον δικαστηρίου και άλλη βαρύτητα με απλή καταβολή εξωδίκου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Αδάμου ανέφερε ότι με τα νομοθετήματα ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των σκύλων.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα είναι στην ημερήσια διάταξη το νομοσχέδιο για τους σκύλους.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης ανέφερε ότι το Μέτωπο συμφωνεί με τα νομοθετήματα που οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση και όταν γίνουν κάποιες τροποποιήσεις θα τα στηρίξουν, με στόχο να μειωθεί η λαθροθηρία και τα δίκαια των κυνηγών να περιέλθουν σε καλύτερη κατάσταση.

Πήγη: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top