ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε άμεση διαβούλευση με τον Γεν. Εισαγγελέα για τη μεταρρύθμιση προχωρεί η Κυβέρνηση

Σε άμεση διαβούλευση με τον Γεν. Εισαγγελέα για τη μεταρρύθμιση προχωρεί η Κυβέρνηση

Σε άμεση διαβούλευση με τον Γενικό Εισαγγελέα για τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας προχωρεί η Κυβέρνηση, όπως ανέφερε μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης. Εξέφρασε παράλληλα τον έντονο προβληματισμό της Κυβέρνησης για κάποιες από τις θέσεις που έχουν εκφραστεί στη Βουλή κατά τη συζήτηση του θέματος.

Όπως ανέφερε, η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησε σοβαρά το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία, το οποίο ενημερώθηκε πλήρως για τις εξελίξεις και τα θέματα τα οποία έχουν πρόσφατα εγερθεί στη Βουλή.

«Για την Κυβέρνηση πρόκειται για μια κορυφαία μεταρρύθμιση στην ολοκλήρωση της οποίας άπτεται η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας αλλά και η προσπάθεια αναβάθμισής μας στην επενδυτική βαθμίδα», ανέφερε.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα ως χώρα να επανέλθουμε στα παλιά, σε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτων αυξήσεων, και να μην προχωρήσουμε σε ουσιαστική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν ένα αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ή θέματα που αφορούν το ρουσφέτι στη δημόσια υπηρεσία, αυτά δηλαδή τα οποία έχουμε καταθέσει».

«Στο πλαίσιο αυτό έχει εκφραστεί έντονος προβληματισμός για κάποιες από τις θέσεις που έχουν εκφραστεί στη Βουλή και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε άμεσα σε διαβούλευση με τον Γενικό Εισαγγελέα ως νομικό σύμβουλο του κράτους και να θέσουμε τις δικές μας θέσεις, αλλά και ερωτήματα, και να εξεύρουμε από κοινού τις λύσεις εκείνες που θα επιτρέψουν τη σύντομη ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, εντός μάλιστα και των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από τη Βουλή για συζήτησή τους τον Αύγουστο», ανέφερε.

Εξέφρασε παράλληλα πλήρη συμφωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής νομικής υπηρεσίας στη Βουλή, η οποία θα παρέχει νομική βεβαιότητα τόσο για τις προτάσεις νόμους που κατατίθενται από την ίδια τη Βουλή, αλλά και γνώμη και για τις προτάσεις που η ίδια η Κυβέρνηση καταθέτει.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top