LIKE ONLINE

Pokemon Go: Όλα όσα θέλετε να μάθετε και... ντρέπεστε να ρωτήσετε!

Pokemon Go: Όλα όσα θέλετε να μάθετε και... ντρέπεστε να ρωτήσετε!

Δεν υπάρχει παρέα πια ακόμη και στην Ελλάδα άλλα και στην Κύπρο που να μην συζητά το παγκόσμιο φαινόμενο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχει ενημερωτική ιστοσελίδα στον κόσμο που να μην κάνει αναλυτική παρουσίαση στο παιχνίδι που φαίνεται πως ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Δεν υπάρχει οικονομικός αναλυτής που να μην προσπαθεί να ανακαλύψει πώς ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι καταφέρνει να ενισχύσει τις μετοχές μια εταιρείας στα διεθνή χρηματιστήρια.

Το Pokemon Go είναι το παιχνίδι φαινόμενο, χωρίς καν να είναι διαθέσιμο ακόμη σε όλο τον κόσμο.

Στο μικρό διάστημα κυκλοφορίας του σε iOS και Android συσκευές κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξετρελάνει περί τους 21 εκατομμύρια χρήστες.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από την Niantic, μια start-up της Google- Alphabet σε συνεργασία με την Nintendo και την Pokemon Company.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας.

Η παγκόσμια κυκλοφορία του αναβλήθηκε για να αποφευχθούν προβλήματα

«Πιστεύαμε ότι το παιχνίδι θα ήταν δημοφιλές, αλλά προφανώς προκαλεί πανικό», δήλωσε ο CEO της Pokemon Company, John Hanke στο Business Insider.

Είναι τέτοια η απήχηση του παιχνιδιού, που η μετοχή της Nintendo στο Χρηματιστήριο του Τόκιο την Πέμπτη ανέβηκε +16,8%.

Το παιχνίδι-τρέλα έχουν κατεβάσει περισσότεροι χρήστες από ό,τι το app γνωριμιών Tinder.

Ο χρόνος που περνά ένας χρήστης παίζοντας το παιχνίδι είναι μεγαλύτερος από το μέσο όρο του χρόνου που δαπανά στο Snapchat, το Whatsapp ή το Facebook messenger. Στοιχεία

Πώς παίζεται το Pokemon Go

Το Pokemon Go βασίζεται στα Pokemon, την σειρά που δημιούργησε ο σχεδιαστής Σατόσι Τάτζιρι.

Η σκέψη ήταν απλή. Σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως παιχνίδι για το Game Boy της Nintendo, στο οποίο αυτά τα «ζωντανά» πλάσματα θα μπορούσαν να πιάνονται και να ανταλλάσσονται. Αυτό έγινε το 1995.

Ένα χρόνο αργότερα, το βιντεοπαιχνίδι εξελίχθηκε σε σειρά κινουμένων σχεδίων και ακολούθησαν ταινίες, κουκλάκια κι άλλα συλλεκτικά είδη.

Στο Pokemon Go ο παίκτης πρέπει να πιάσει Pokemon, να δώσει μάχες στα γυμναστήρια (Gym), να χρησιμοποιήσει αντικείμενα και να εξελίξει τα πλάσματά του.

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν: ο χρήστης τα κάνει όλα αυτά στον πραγματικό κόσμο.

Αντί λοιπόν, όπως συνέβαινε στο παραδοσιακό παιχνίδι, ο χρήστης να δίνει οδηγίες στον εικονικό παίκτη που του αντιστοιχεί, ο οποίος περπατά σε ένα εικονικό περιβάλλον, ο ίδιος ο χρήστης περπατά στον πραγματικό κόσμο και μέσω της εικόνας που καταγράφει η κάμερα του κινητού του εντοπίζει τα Pokemon.

Σύνδεση με το Pokemon Go

Για να συνδεθεί ένας χρήστης με το παιχνίδι πρέπει να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του στο Google, ή να αιτηθεί έναν λογαριασμό Pokemon Trainer Club.

Το παιχνίδι αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του χρήστη, βάσει του email του, στους server του.

Φτιάξτε τον ψηφιακό χαρακτήρα σας

Μόλις εγγραφείτε, πρέπει να διαμορφώσετε τον ψηφιακό χαρακτήρα σας. Μπορείτε να επιλέξετε το φύλο σας, το χρώμα των μαλλιών σας, τα ρούχα και τα παπούτσια που θα φοράει ο ψηφιακός σας εαυτό.

Μπείτε στον κόσμο των Pokemon

Ήρθε η ώρα να εισέλθετε στον βασικό χώρο διεξαγωγής του παιχνιδιού: τον χάρτη του Pokemon Go.

Κατά βάση ο κυρίως χώρος όπου διεξάγεται το παιχνίδι είναι μια εκδοχή του χάρτη της Google. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν δρόμοι, περιοχές με γρασίδια όπου υπάρχουν Pokemon, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που περιγράφονται ως PokeStops και Pokemon Gyms.

Όταν περπατάτε στον πραγματικό κόσμο, βρίσκεστε δηλαδή σε κανονικό δρόμο, το ίδιο κάνει και ο ψηφιακός χαρακτήρας σας.

Τα Pokemon θα εμφανίζονται πάνω στο χάρτη και καθώς θα περπατάτε η δόνηση του κινητού σας θα σας ειδοποιεί ότι υπάρχει Pokemon στην περιοχή κι εσείς θα πρέπει να το πιάσετε.

Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά είδη Pokemon. Δεν εμφανίζονται όλα μαζί, εμφανίζονται ανάλογα με το επίπεδο του παιχνιδιού στο οποίο παίζετε.

Σε κάθε γεωγραφική περιοχή υπάρχει ένα ξεχωριστό είδος Pokemon και ορισμένα από τα πλάσματα είναι πιο δυσεύρετα από τα άλλα. Εάν στην αρχή σας εμφανίζεται το ίδιο είδος Pokemon, μην απελπίζεστε, πρέπει να κινηθείτε σε όλη την ευρύτετερη περιοχή όπου βρίσκεστε για να βρείτε κι άλλα είδη Pokemon.

Αυτά τα πλάσματα τα βρίσκετε επίσης σε παραλίες, λίμνες, ποτάμια και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Ωραία, πώς βρίσκουμε όμως τα Pokemon;

Καθώς περπατάτε στο δρόμο, ή βρίσκεστε στα μέσα μεταφοράς, κινείται μαζί σας και ο ψηφιακός σας χαρακτήρας, χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού σας. Όταν ένα Pokemon βρίσκεται κοντά σας, εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σας.

Ταυτόχρονα το κινητό σας δονείται και ακούγεται και ο συγκεκριμένος ήχος που αντιστοιχεί στο Pokemon που έχει εμφανιστεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό σημαίνει ότι περπατάτε στο δρόμο κι έχετε τα μάτια σας στην οθόνη του κινητού σας. Αυτό, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά σας.

Πρέπει να σταματήσετε λοιπόν σε ασφαλές σημείο, να μην χάσετε το Pokemon από τα μάτια σας και να του επιτεθείτε για να το πιάσετε. Εάν το έχετε χάσει, μετακινήστε την οθόνη του κινητού σας, έως ότου το εντοπίσετε μπροστά σας.

Για να το πιάσετε θα το σημαδέψετε με μια ψηφιακή μπάλα Poke (Poke Ball). Τότε ένα δαχτυλίδι που σταδιακά συρρικνώνεται θα εμφανιστεί γύρω από το Pokemon. Όταν το δαχτυλίδι αυτό θα γίνει όσο πιο μικρό γίνεται θα απελευθερώσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη του κινητού και θα πεταχτεί η Poke Ball. Εάν είναι πετυχημένη η βολή σας θα πιάσετε το Pokemon.

Κάποια από αυτά όμως είναι πιο δύσκολα να τα εγκλωβίσετε και αντιδρούν, οπότε μπορεί να σας ξεφύγουν.

Όσο ανεβαίνετε επίπεδα, τόσο θα εντοπίζετε πιο «δύστροπα» Pokemon και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις δεξιότητές σας για να τα πιάσετε.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δίνει πάρα πολλές δυνατότητες για να προσελκύσετε Pokemon στην περιοχή σας, να εντοπίσετε τις λεγόμενες PokeStops (μπορεί να είναι αρχαιολογικοί χώροι, ή εμβληματικά κτίρια μέσα σε πόλεις), όλα φαίνονται στην οθόνη του κινητού σας.

Όταν φτάσετε στο επίπεδο 5 τότε μπορείτε να εισέλθετε σε «Γυμναστήριο» (Gym) και να γίνετε μέλος μιας ομάδας. Εκεί διεξάγονται μάχες με περισσότερους παίκτες.

Όσο ανεβαίνετε επίπεδο κερδίζετε εμπειρία που σημαίνει αποκτάτε πιο ισχυρές Poke Balls, έχετε περισσότερες δυνατότητες να εντοπίσετε «δύστροπα» Pokemon και να κερδίσετε περισσότερους πόντους στο παιχνίδι.

Περίεργα συμβάντα ανά τον κόσμο

- Χιλιάδες άνθρωποι που κατέβασαν έως τώρα το παιχνίδι κυκλοφορούν σε δρόμους αναζητώντας Pokemon, εκπλήσσοντας τους ανθρώπους που δεν παίζουν.

- Έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα Σε ορισμένες πόλεις, οι αστυνομικές αρχές, απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην παίζουν το παιχνίδι την ώρα που οδηγούν.

- Δημόσια κτίρια, όπως νοσοκομεία, απαγόρευσαν σε χρήστες να παίζουν εκεί το παιχνίδι

- Υπερβολές καταγράφονται διαρκώς.

- Ένας επίδοξος πατέρας, έπαιζε Pokemon Go, την ώρα που η γυναίκα του γεννούσε!

Από gr.euronews.com

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top