ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μας επαινούν οι Γάλλοι – «Μια ασφαλής χώρα για διακοπές που σημείωσε ρεκόρ αφίξεων»

Μας επαινούν οι Γάλλοι – «Μια ασφαλής χώρα για διακοπές που σημείωσε ρεκόρ αφίξεων»

Η γαλλική «LeFigaro» φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της άρθρο σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου, αλλά και το πόσο ασφαλής θεωρείται ως τουριστικός προορισμός.

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για το πόσο ασφαλής είναι η Κύπρος σε σχέση με τις χώρες υψηλού κινδύνου, αλλά και τα ποσοστά αφίξεων στο νησί που έχουν εκτοξευθεί τον τελευταίο χρόνο.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο γάλλος συντάκτης αναφέρει και την τουρκική εισβολή του ΄74, που είχε ως αποτέλεσμα την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου.

Διαβάστε σε μετάφραση το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

Οι τουρίστες συρρέουν στην Κύπρο φέτος το καλοκαίρι

Το νησί της Αφροδίτης κάνει τους τουρίστες να ονειρεύονται αυτό το καλοκαίρι. Η Κύπρος έχει σημειώσει ρεκόρ σε αριθμό τουριστικών αφίξεων για τον Ιούνιο. Η χώρα θεωρείται ασφαλής σε μια περιοχή γεμάτη αναταραχές και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε ένα ευνοϊκό οικονομικό κλίμα, 413.114 τουρίστες έφθασαν τον περασμένο μήνα, μια αύξηση της τάξης του 22,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού Κύπρου. «Αυτός είναι ο καλύτερος Ιούνιος στην ιστορία του τουρισμού της Κύπρου. Επιπλέον, είναι τα δεύτερα καλύτερα στοιχεία όλων των εποχών μετά τις αφίξεις (414.527) τον Ιούλιο του 2015».

Ο αριθμός των Βρετανών τουριστών, κρατούν τα μεγαλύτερα ποσοστά του νησιού που αυξήθηκαν κατά 21,1% με 148.812 αφίξεις τον Ιούνιο. Η αγορά για τους Ρώσους τουρίστες έχει αυξηθεί πιο καθαρά, με άλμα 41,6% (127.244 επισκέπτες). Για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά, η Κύπρος έχει δει τις αφίξεις να αυξάνονται με (το 2015) συνολικά 2.650.000 ταξιδιώτες. Φέτος, οι υπεύθυνοι αναμένουν ακόμη τρία εκατομμύρια αφίξεις.

Το νησί της Μεσογείου, που περιβάλλεται από χώρες υψηλού κινδύνου, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία είδε τα έσοδά του να σχετίζονται με την αύξηση της τουριστικής βιομηχανίας κατά 4,4% το 2015, τα καλύτερα αποτελέσματα από το 2001.

Μετά από ένα πακέτο διάσωσης των €10.000.000 τον Μάρτιο του 2013 για τη διάσωση μιας οικονομίας υπό κατάρρευση και αφερέγγυων τραπεζών, η Κύπρος επέστρεψε στο δρόμο της ανάπτυξης το 2015, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια βαθιάς ύφεσης. Η χώρα έχει αφήσει το πρόγραμμα διάσωσης της τον Μάρτιο, και επαινέθηκε για την ανάκτησή της από τους διεθνείς πιστωτές.

Τα τουριστικά έσοδα του συγκεκριμένου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 12% του ΑΕΠ του. Τα επίσημα στοιχεία του τουρισμού δεν περιλαμβάνουν το βόρειο τμήμα του νησιού, διαιρεμένο από το 1974 μετά την εισβολή του από την Τουρκία.

Δείτε το άρθρο της «LeFigaro» εδώ! 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Στη σύλληψη 23χρονου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση θανατηφόρας οδικής σύγκρουσης, που συνέβη χθες το πρωί, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top