ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε στον Κόρνο η εκδήλωση για τους Αγνοουμένους

Πραγματοποιήθηκε στον Κόρνο η εκδήλωση για τους Αγνοουμένους

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, του Υπουργού Αμυνας, του Αρχηγού του ΓΕΕΦ, εκπροσώπων κομμάτων και συγγενών αγνοουμένων, πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση για τους Αγνοουμένους στο Πανόραμα Αγνοουμένων στο Κόρνο το την Τρίτη 19/7.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και τη Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων, ξεκίνησε με την άφιξη στο χώρο, φλόγας από τη Μονή Σταυροβουνίου, που μετέφεραν δρομείς του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου».

Ακολούθησε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και τρισάγιο για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κιτίου.
 
Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο αγνοουμένων και ρίψη τιμητικών βολών από άγημα της Εθνικής Φρουράς και ακολούθησαν τραγούδια από τη γυναικεία παραδοσιακή χορωδία «Αγιος Ιωάννης».
 
Ο Μητροπολίτης Κιτίου ανέγνωσε το χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, Προέδρου του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου». Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Β Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Βαρεμένος, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Συγγενών Κυπρίων Αγνοουμένων Ηνωμένου Βασιλείου, Γιαννάκης Κούβαρος, η Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων κατά την κυπριακή τραγωδία Μαρία Καλμπουρτζή, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.
 
Στο χαιρετισμό του ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει αδιάλειπτα να απευθύνει εκκλήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, ούτως ώστε όσοι γνωρίζουν ή κατέχουν πληροφορίες αναφορικά με αγνοούμενα πρόσωπα να τις θέσουν υπόψη των αρμόδιων αρχών, της ΔΕΑ και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι το πέρασμα του χρόνου δυσχεραίνει το έργο του εντοπισμού των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας.

Ο κ. Συλλούρης, αφού χαρακτήρισε την Τουρκία το μεγαλύτερο εμπόδιο στην οριστική επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος, την κάλεσε για άλλη μια φορά, με τον πιο επίσημο τρόπο, “να αναλάβει τις ευθύνες της που απορρέουν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή και την υποχρεώνουν να παράσχει κάθε διευκόλυνση στην προσπάθεια ταυτοποίησης, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που κατέχει σχετικά με την τύχη κάθε αγνοουμένου και επιτρέποντας να διερευνηθούν περιοχές που υπάγονται στις στρατιωτικές της ζώνες”.

Τέλος, εξέφρασε ως Βουλή των Αντιπροσώπων την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συγγενείς των αγνοουμένων και στο δίκαιο αγώνα, “που συνεχίζουν ακούραστα τόσα χρόνια να διεξάγουν για πλήρη διακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες χάθηκαν οι άνθρωποί τους, οι άνθρωποί μας, οι μεγάλοι αφανείς ήρωες της μικρής μας πατρίδας”, σημειώνοντας ότι “η απόδοση τιμής αποτελεί την ελάχιστη οφειλή σε όσους σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος αυτής της αδικίας”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top