ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα κυπριακά πρωτοσέλιδα: Δεσπόζει το χτύπημα στο Μόναχο και η πορεία των συνομιλιών

Τα κυπριακά πρωτοσέλιδα: Δεσπόζει το χτύπημα στο Μόναχο και η πορεία των συνομιλιών

Το νέο τρομοκρατικό κτύπημα στην Ευρώπη, αυτή τη φορά στο Μόναχο, η πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, οι προσφορές που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδότησης για τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, η επικείμενη καταχώρηση κατηγορητηρίων για την υπόθεση της Focus και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πορεία προς την εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η “Αλήθεια”, με τίτλο “Χτύπημα στο Μόναχο”, αναφέρει, στο κύριο της θέμα, πως μετά το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και τη Νίκαια, τρομοκράτες αιματοκύλησαν και το Μόναχο της Γερμανίας και πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ. Αλλού αναφέρει πως βιώσιμο και οικονομικά είναι το ΓΕΣΥ και πως το πράσινο φως για την υλοποίησή του έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών. Επίσης γράφει πως στο 109,3% του ΑΕΠ ανέβηκε το δημόσιο χρέος.

Ο “Πολίτης” γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο “Ζητείται η έκδοση του Βγενόπουλου”, πως καταχωρείται, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, για υπόθεση διαφθοράς, την οποία συγκατηγορούμενός του θα είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Σε άλλο θέμα γράφει πως οι συνομιλίες για το Κυπριακό οδηγούνται σταδιακά στο πάρε-δώσε. Εξάλλου αναφέρεται σε μάχη κολοσσών για το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

“Η Σημερινή” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Από σύμμαχοι θανάσιμοι εχθροί”, πως το κίνημα Γκιουλέν ήταν σημαντικός σύμμαχος του Ερντογάν, που ενεργούσε ως βασικός χρηματοδοτικός βραχίονας στις προσπάθειές του να αντεπιτεθεί στους κοσμικούς. Αλλού σημειώνει πως κλονίζεται η τουρκική οικονομία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Επίσης γράφει πως παραθαλάσσιες διακοπές θα κάνουν έξι στους δέκα Κύπριους.

“Ο Φιλελεύθερος”, με τίτλο “Ιταλο-γαλλική συμμαχία”, γράφει, στο κύριο του θέμα, πως ΕΝΙ και ΤΟΤΑΛ μαζί αγνοούν τις τουρκικές απειλές και διεκδικούν το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Επίσης αναφέρει πως σχεδόν έκλεισαν τρία κεφάλαια στις συνομιλίες για το Κυπριακό, που αφορούν τη νομοθετική, τη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία. Επίσης γράφει πως Αθήνα και Λευκωσία συζήτησαν για την κατάργηση των εγγυήσεων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Θανατηφόρα επίθεση σε εμπορικό κέντρου του Μονάχου”, πως τουλάχιστον οκτώ άτομα σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Αλλού σημειώνει πως η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παραπέμπεται σε δίκη στη Γαλλία, σε σχέση με το ρόλο που έπαιξε για την καταβολή 400 εκ. ευρώ από το κράτος το 2008 στον επιχειρηματία Bernard Tapie. Αλλού αναφέρεται στις έξι προσφορές που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδότησης για τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top