ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Λευκάδας -Καίγονται σπίτια ( ΦΩΤΟ – VID)

Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Λευκάδας -Καίγονται σπίτια ( ΦΩΤΟ – VID)

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (08/08) στο κέντρο της Λευκάδας.

Σύμφωνα με το lefkadapress.gr στο στενό της βιβλιοθήκης, στο κέντρο της πόλης, καίγονται σπίτια τα οποία είναι ξύλινα. Ηδη έξι σπίτι έχουν καταστροφή από τη μανία της φωτιάς.

Ήδη έξι παραδοσιακά ξύλινα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των ξένων αφού ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς είναι πλέον πολύ μεγάλος, ενώ οι κάτοικοι μεταφέρουν αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας, σε ασφαλές μέρος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top