ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς Νικολάου: Zήτησε ποινικό ανακριτή για το χειρισμό πληροφοριών από Ιντερπόλ Σερβίας

Ιωνάς Νικολάου: Zήτησε ποινικό ανακριτή για το χειρισμό πληροφοριών από Ιντερπόλ Σερβίας

Το διορισμό Ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή, με σκοπό να διεξαγάγει ανακρίσεις για την υπόθεση διαχείρισης των πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στην Αστυνομία Κύπρου από την Ιντερπόλ Σερβίας ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Ιωνάς Νικολάου αναφέρει ότι κατά την συνάντηση που είχε με τον Γενικό Εισαγγελέα, στην παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας, συζητήθηκε η ανάγκη διορισμού ποινικών ανακριτών, ώστε να διερευνήσουν τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από μέλη της Αστυνομίας, αναφορικά με τα αδικήματα της διαφθοράς και της πλημμελούς άσκησης καθήκοντος, τόσο για τα πιο πάνω ζητήματα, όσο και για τις πληροφορίες που ο Αρχηγός έθεσε γραπτώς υπόψη του Γενικού Εισαγγελέα.

Ειδικότερα, είπε, ζήτησε τη διεξαγωγή ποινικών ανακρίσεων, αναφορικά με τη διαχείριση των πληροφοριών που διαβιβάστηκαν από την Ιντερπόλ Σερβίας, τη διαχείριση των πληροφοριών για άφιξη στην Κύπρο Σέρβων πληρωμένων δολοφόνων και την εμπλοκή δεσμοφύλακα, τις συνθήκες διαχείρισης των πληροφοριών, την διαρροή και ενημέρωση προσώπων, τα οποία δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν, καθώς και κάθε άλλο γεγονός που σχετίζεται με την όλη υπόθεση.

«Μεταφέροντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, για πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής του ζητήματος που προέκυψε και στο πλαίσιο των θεμάτων που τέθηκαν υπόψιν του, ο Γενικός Εισαγγελέας κρίνει ότι είναι αναγκαίος ο διορισμός ποινικών ανακριτών, για να διερευνήσουν το σύνολο των θεμάτων που εγείρονται, και θα προχωρήσει άμεσα στον διορισμό τους στη βάση συγκεκριμένων όρων εντολής», αναφέρει.

Όπως προσθέτει “ο δρόμος για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία δεν είναι εύκολος και αναμένεται να γίνεται όλο και πιο δύσκολος όσο οι προσπάθειες γίνονται πιο έντονες”.

Σημειώνει ακόμα ότι “για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτείται η συνεργασία όλων των πολιτειακών θεσμών και πρώτιστα των πολιτικών κομμάτων".

«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη, σε στενή συνεργασία με την ηγεσία της Αστυνομίας, για την χάραξη του δρόμου και την υλοποίηση των μέτρων για πάταξη της διαφθοράς, τα οποία προτίθεμαι να συζητήσω με όλα τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας υλοποίησής τους. Χαιρετίζω την εκδηλωθείσα πολιτική βούληση των κομμάτων για πάταξη της διαφθοράς και αναμένω ότι θα υπάρξει η αναγκαία στήριξη για καταπολέμηση του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος, που όλοι αναγνωρίζουμε ότι υφίσταται για δεκαετίες στην Αστυνομία”, ανέφερε.

Επιπλέον, αναφέρει ότι “όλοι ευθυνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομία και τις ανορθόδοξες διαδικασίες που επικρατούσαν στις προσλήψεις και τις προαγωγές, για αυτό συλλογική είναι η υποχρέωση καθορισμού αντικειμενικών και αξιοκρατικών διαδικασιών”.

Σημειώνει ότι “ως Κυβέρνηση προτείναμε την αλλαγή των κριτηρίων πρόσληψης με την κατάργηση της προσωπικής συνέντευξης, για να μην υπάρχουν περιθώρια ρουσφετιού και την επιλογή των καταλληλότερων με βάση εξετάσεις αξιολόγησης προσωπικότητας, που θα αποκλείουν τον επιρρεπή σε διαφθορά και προωθούμε την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας και την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων προαγωγής”.

Παράλληλα, σημειώνει ότι έχουν τεθεί με Αστυνομική Διάταξη κριτήρια μεταθέσεων και εναλλαξιμότητας των μελών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top