ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν ο Τάσος Ισαάκ κατέβασε την τουρκική σημαία – H άγνωστη ιστορία

Όταν ο Τάσος Ισαάκ κατέβασε την τουρκική σημαία – H άγνωστη ιστορία

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος, από την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, από το Παραλίμνι.

Το ημερολόγιο έδειχνε 11/8/1996, όταν ο Τάσος βρέθηκε στην Δερύνεια μαζί με χιλιάδες Ελληνοκύπριους σε αντικατοχική εκδήλωση η οποία είχε ξεκινήσει από το Βερολίνο.

Ο Ισαάκ έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να σώσει έναν άλλο συμπατριώτη μας, ο οποίος είχε πιαστεί στα συρματοπλέγματα της νεκρής ζώνης και δεχόταν χτυπήματα από Τούρκους «Γκρίζους Λύκους».

Ο Τάσος κατάφερε να σώσει τον μοτοσικλετιστή όχι όμως τον εαυτό του. Ο θάνατος του συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Φανατικοί Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι τον έριξαν στο έδαφος και τον χτυπούσαν με ρόπαλα, ξύλα και πέτρες μέχρι θανάτου.

Ελληνικές ιστοσελίδες δημοσιοποίησαν το Σάββατο 13/8/2016, μια άγνωστη ιστορία του Τάσου.

Σύμφωνα λοιπόν με το veteranos.gr και το freepen.gr, ο Ισαάκ σε ηλικία 17,5 ετών και όταν υπηρετούσε την θητεία του σε φυλάκιο της Δερύνειας, το έσκασε για πάει στο τουρκικό φυλάκιο ώστε να κατεβάσει την τουρκική σημαία.

Το περαστικό έφτασε στα αυτιά του Ελλαδίτη Διοικητή του τάγματος με καταγωγή από την Κρήτη, ο οποίος αρχικά μέσα στον θυμό του παρέπεμψε τον Τάσο σε στρατοδικείο.

Στην συνέχεια όμως ο Ελλαδίτης Διοικητής, μετάνιωσε για την πράξη του και είπε στους στρατιώτες του: «Τέτοιους άντρες θέλω. Είσαι δυνατός και παλικάρι, 30 Τάσους να είχε η Κύπρος, δεν θα τολμούσε να πατήσει ούτε ένας Τούρκος σε τούτο το νησί».

Η ιστορία αυτή σύμφωνα με τα ελληνικά δημοσιεύματα προέρχεται από τον πατέρα του Τάσου, Ισαάκ Ισαάκ, ο οποίος απεβίωσε το 2012.  

Στην φωτογραφία αριστερά ο Τάσος Ισαάκ, στο κέντρο ο πατέρας του, Ισαάκ Ισαάκ με την εγγονή του Αναστασία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top