ΠΑΡΑ-THEMA

Απίστευτο περιστατικό για πετρέλαιο 10 ευρώ: «Ε χωραϊτούι που μάσιεσαι να μου γελάσεις, εν τσιακκαρίσκω τίποτα»

Απίστευτο περιστατικό για πετρέλαιο 10 ευρώ: «Ε χωραϊτούι που μάσιεσαι να μου γελάσεις, εν τσιακκαρίσκω τίποτα»

Είναι για να γελάς και να κλαις συνάμα η εμπειρία που υποστηρίζει ότι έζησε νεαρός από τη Λευκωσία σε πρατήριο καυσίμων τουριστικής περιοχής.

Όπως αναφέρει έδωσε 20 ευρώ για να βάλει πετρέλαιο αξίας 10 ευρώ στο αυτοκίνητό του, η ιδιοκτήτρια του πρατηρίου το αμφισβήτησε και τα πράγματα οδηγήθηκαν σε ένταση και αδιέξοδο.

Ζήτησε να ελέγξει το ταμείο της για να επιβεβαιώσει το πλεόνασμα των 10 ευρώ, αλλά αντ΄ αυτού πάνω κάτω του είπε: «Ε, χωραϊτούι που μάσιεσαι να μου γελάσεις, εν τσιακκαρίσκω τίποτα».

Του ανέφερε μάλιστα αν θέλει να περιμένει μέχρι τις 19:00 που κλείνει ταμείο για να γίνει ο έλεγχος…

Η πρατηριούχος φέρεται να ειδοποίησε έναν αστυνομικό της περιοχής, αλλά και γνωστό της, για να ενισχύσουν τις… προσπάθειές της.

Αν και δεν έχουμε θέσεις και των δυο πλευρών παραθέτουμε τα όσα υποστηρίζει ο Σ.Κ. προς προβληματισμό χωρίς να χρησιμοποιούμε ονόματα και τοπωνύμια (βλ. νομική υφή του θέματος).

Ιδού λοιπόν το παράπονό του όπως το γράφει σε ομάδα στο Facebook (ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ. ΓΡΑΨΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, CLUBS PUBS,ΤΑΒΕΡΝΕΣ):


Πρατήριο …, …. … …. Σταματώ να βάλω πετρέλαιο.
Πλησιάζει με η γενέκα που έσιει το πρατήριο, διώ της το 20 Ευρώ "Βάρτε μου 10 Ευρώ πετρέλαιο παρακαλώ" είπα της. Είμαι σίουρος ότι έδωσα 20 ευρώ, η εναλλακτική ήταν 50 ευρώ ή κάρτα, δεν είχα άλλο χαρτονόμισμα.
Έβαλε πετρέλαιο τζιαι εμάσιετουν να κλείσει το τάγκι, εν τα έβρισκε. "Άσε κλείω το εγώ" λαλώ της "Αν μπορείτε θέλω τζιαι απόδειξη" εσυνέχισα. Πάει μέσα, έρκεται, φέρνει μου απόδειξη.
"Συγγνώμη, είχα σας δώσει 20 ευρώ" λαλώ. Πίαννει ένα ύφος, σάννα τζιαι εξιτίμασα την. "Όι, φίλε μου, εν 10 ευρώ που μου έδωκες."
"Σε παρακαλώ, εν 20 ευρώ που σου έδωσα, τσιάκκαρε τα λεφτά σου να δείς. Έχω 10 ευρώ ρέστα".
"Εν τσιακκαρίσκω τίποτε κουμπάρε. Να μείνεις δαμέ ως η ώρα 7 που εννα κλείσω ταμείο τζιαι να δείς."
"Καλά, σοβαρομιλάς τωρά. Έδωσα σου 20 ευρώ, εν μου διάς ρέστα τζιαι λαλείς μου να περιμένω ως πόψε για να έβρω το δίκαιο μου; Τσιάκκαρε τα λεφτά σου να δείς ότι εν 20 ευρω που έβαλες μέσα."
Να μεν τα πολυλογώ, άμα εκατάλαβε ότι εν θα μασίσω τζιαι να φύω, άρκεψε να φωνάζει. Τα κλασσικά, "Ρε χωραιτούι, που νομίζεις ότι ήρτες, τζιαι εγιώ εν τζιαι είμαι περιπέξιμο κανενού, ήρτετε δαμέ να μας γελάσετε."
"Να πιάσουμε αστυνομία" λαλώ της "δεν φεύκω αν δεν έβρω το δίκαιο μου"
Έπιασε τηλέφωνο ένα παρέα της αστυνομικό τζιαι ένα άλλο παρέα της να έρτει να αναλάβει τον καυκά. Τάχα, ράσιη αν θα παίξουμε ξύλο. Όπως το γυμνάσιο περίπου, μόνο που εγώ εν είχα κλίκκα να φέρω.
Άμα τζιαι ήρτεν ο μπράβος της, εστάθηκε πίσω της τζιαι άρκεψε τα πιο βαρετά επίθετα, "Είσαι γύφτος", "Να πάεις στ' ανάθεμα" τζιαι ούλλα τα όμορφα τα Κυπριακά.
Ύστερα που λλίο ήρτεν τζιαι ο παρέας της ο αστυνομικός. Περιττό να σας πω, είπε μου ότι δεν είσιεν ποττέ πρόβλημα τζιαμέ, ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει, ότι το μόνο που μπορεί να κάμει είναι να το περάσει μέσα στο "σύστημα".
Μετά που καμπόση ξιτιμασιά τζιαι φωνές, τον μπράβο να επιβλέπει τζιαι τον αστυνομικό να προσπαθει να με θκιώξει με τρόπο, έφυα.
Έννεν τα 10 εύρω.
Πρώτα, πρώτα εν η συμπεριφορά. Το ψευτονταιλλίκι το Κυπριακό, το "εγιω εν κάμνω λάθος", οι ξιτιμασιές, οι φωνές. Το ότι εμπορούσε να τσιακκάρει 10 λεπτά τα λεφτά της τζιαι το ταμείο της, αλλά εν το έκαμε.
Ύστερα, εν το γεγονός ότι τούτο εξανασυνέβηκε τζιαι σε άλλους στην συγκεκριμένη πεζίνα. 
Τούτη η γενεκα, εν το πρόσωπο του Π…, μπορεί όχι για μένα, αλλά για οποιοδήποτε άλλο τουριστά τύχει της ίδιας αντιμετώπισης. Μια κοινότητα, που στηρίζεται πάνω στον τουρισμό, που εν ξεκωμμενη που την υπόλοιπη Κύπρο, τζιαι όμως έσιει ανθρώπους που συμπεριφέρουνται έτσι, σε ποιούς; Σε τζείνους που ουσιαστικά, φέρνουν τους λεφτά κάθε καλοκαίρι.
Η λύση εν εύκολη, υπάρχει Πετρολίνα νάκκο παρακάτω.
Είμαι σίουρος ότι η γενέκα, αμα κλείσει ταμείο, εννα δεί ότι εγέλασε μου τζιαι ότι έπρεπε να μου δώκει τα ρέστα μου. Αντι αυτού, εξιτίμασε με, απείλησε με τζιαι έθκιωξε με.
Εμπορούσα να πω ότι εν θα ξαναπάω στον Π…. Εννα ξαναπάω όμως, τα χωρκά μας δεν ανήκουν σε τούτους τους τύπους, τα χωρκά εν ούλλων μας. Απλά εν πρόκειται να ξαναπάω τζιαμέ.
Εν έτσι ανθρώποι που χαλούν τον τόπο..

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς



ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top