ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκουσε τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού ο Υπουργός Υγείας

Άκουσε τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού ο Υπουργός Υγείας

Συγκεκριμένα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπως η υποστελέχωση, αλλά και ευρύτερα θέματα που απασχολούν, ενόψει εφαρμογής του ΓΕΣΥ, το ιατρικό προσωπικό, τέθηκαν επί τάπητος σε τρίωρη σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, με τη συμμετοχή βουλευτών της Λεμεσού, της διεύθυνσης και των γιατρών του δημόσιου νοσηλευτηρίου.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως  "είχαμε μια ανοικτή συζήτηση και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν ευρύτερα τους γιατρούς, όπως το θέμα της αυτονόμησης, ενόψει του ΓΕΣΥ και των μεταρρυθμίσεων, και είδαμε γενικότερα τη θέση του ιατρικού κλάδου, μέσα στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας".

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως τα προβλήματα ποικίλουν, με τα σημαντικότερα να αφορούν ζητήματα στελέχωσης και ζητήματα διαδικασιών, όπως η μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, και ζητήματα υποδομών, αλλά και εξοπλισμού.

Με αφορμή εξάλλου παράπονα που δέχθηκαν τα ΜΜΕ από ασθενείς, οι οποίοι παρά το ότι χρήζουν άμεσων εξετάσεων ή χειρουργικών επεμβάσεων, πρέπει να αναμένουν μέχρι και ένα και πλέον χρόνο, ο κ.Παμπορίδης είπε πως οι λίστες αναμονής είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τη δημόσια υγεία και το οποίο για να επιλυθεί θα πρέπει, αφενός να αυξηθεί ο χρόνος απασχόλησης του ιατρικού προσωπικού, και αφετέρου τα περιστατικά να παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα.

" Έχει αρχίσει η διαδικασία παραπομπής και σε αρκετές περιπτώσεις, σε κάποιες ειδικότητες στις οποίες έχουμε εστιάσει την προσοχή μας, μάλιστα έχουν εκλείψει κάποιες λίστες αναμονής", είπε και υπέδειξε ότι "δεν γίνεται σε όλους τους κλάδους αυτόματα, αλλά αναλόγως των υφιστάμενων κονδυλίων παραπέμπονται και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά εμάς ο πραγματικός μας στόχος είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε από μόνοι μας στις ανάγκες".

Ανέφερε δε ότι γίνονται συζητήσεις "για να δούμε πώς θα προσφερθούν κίνητρα στους γιατρούς για να εργαστούν σε υπερωριακή βάση το απόγευμα, στη βάση πιλοτικού προγράμματος".

Ο Υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί ξανά, εντός ημερών, το δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού για συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει  η κάθε κλινική ξεχωριστά.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top